De megafoon is niet alleen bedoeld voor agenten, maar ook bijvoorbeeld voor medewerkers van vliegvelden, het strand, concertzalen, pretparken en stations, allemaal plekken waar drukke menigtes in goede banen moeten worden geleid. Dat kan onder meer van pas komen bij de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio.

Driehonderd uitdrukkingen

De megafoon kan Japanse boodschappen met een druk op de knop vertalen in driehonderd uitdrukkingen in het Engels, Koreaans en Chinees. Uiteindelijk wil Panasonic de megafoon koppelen aan een vertaaldienst in de cloud, zodat een opdracht real-time kan worden vertaald.

Nog niet vlekkeloos

Toch moet Panasonic nog wel wat schaven aan zijn megafoon, ontdekte persbureau Bloomberg. Een waarschuwing dat drones niet zijn toegestaan, was na vertaling veranderd in 'het is verboden om dieven te schokken'.

(ANP/WK)

De megafoon is niet alleen bedoeld voor agenten, maar ook bijvoorbeeld voor medewerkers van vliegvelden, het strand, concertzalen, pretparken en stations, allemaal plekken waar drukke menigtes in goede banen moeten worden geleid. Dat kan onder meer van pas komen bij de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio.Driehonderd uitdrukkingenDe megafoon kan Japanse boodschappen met een druk op de knop vertalen in driehonderd uitdrukkingen in het Engels, Koreaans en Chinees. Uiteindelijk wil Panasonic de megafoon koppelen aan een vertaaldienst in de cloud, zodat een opdracht real-time kan worden vertaald.Nog niet vlekkeloosToch moet Panasonic nog wel wat schaven aan zijn megafoon, ontdekte persbureau Bloomberg. Een waarschuwing dat drones niet zijn toegestaan, was na vertaling veranderd in 'het is verboden om dieven te schokken'.(ANP/WK)