De tientallen partijen die de uitrol van de cryptomunt steunen zijn donderdag in Washington bijeen. Ze praten onder meer over hoe de toenemende tegenstand van autoriteiten aan te pakken.

De ontwikkeling van libra wordt aangestuurd door Facebook-bestuurder David Marcus die enkele jaren terug nog

president was bij PayPal. Volgens het betaalbedrijf zou Facebook onder meer te weinig doen om het witwassen van geld te voorkomen. Ook in het overleg met toezichthouders zou het projectteam tekortschieten.

Partners als Visa, Mastercard en Stripe zouden eerder hun zorgen hebben geuit over de aandacht van de regelgevende instanties voor de munt. De Europese Unie kondigde al een onderzoek naar libra aan. Partijen aangesloten bij de Libra Association zouden elk 10 miljoen dollar hebben toegezegd om deel te nemen. Die afspraken zijn nog niet formeel.

De tientallen partijen die de uitrol van de cryptomunt steunen zijn donderdag in Washington bijeen. Ze praten onder meer over hoe de toenemende tegenstand van autoriteiten aan te pakken.De ontwikkeling van libra wordt aangestuurd door Facebook-bestuurder David Marcus die enkele jaren terug nogpresident was bij PayPal. Volgens het betaalbedrijf zou Facebook onder meer te weinig doen om het witwassen van geld te voorkomen. Ook in het overleg met toezichthouders zou het projectteam tekortschieten.Partners als Visa, Mastercard en Stripe zouden eerder hun zorgen hebben geuit over de aandacht van de regelgevende instanties voor de munt. De Europese Unie kondigde al een onderzoek naar libra aan. Partijen aangesloten bij de Libra Association zouden elk 10 miljoen dollar hebben toegezegd om deel te nemen. Die afspraken zijn nog niet formeel.