De autoriteiten van de Amerikaanse stad overwogen om de politie toestemming te geven om robots in te zetten die in bepaalde extreme gevallen, zoals terreuraanslagen of massamoorden, mensen kunnen doden. Het voorstel leek aanvankelijk groen licht te krijgen, maar de finale goedkeuring kwam er deze week dan uiteindelijk toch niet.

Er was heisa ontstaan over het voorstel en de gemeenteraad nam daarop gas terug. De politie mag wel militaire uitrusting aanschaffen, maar geen robots gebruiken. Die kwestie werd doorverwezen naar een commissie en zal later opnieuw ter stemming worden voorgelegd.

'Vorige week steunde ik de wetgeving nog, ondanks ethische bezorgdheden. Maar intussen ben ik er toch niet meer gerust in. Ik denk niet dat gewapende en telegeleide robots voor meer veiligheid zouden zorgen', verklaarde gemeenteraadslid Gordon Mar.

Tegenstanders vreesden een toename van politiegeweld en schetsten een Robocop-toekomst. Tijdens de gemeenteraad en eerder op de dag waren er protestacties.

De autoriteiten van de Amerikaanse stad overwogen om de politie toestemming te geven om robots in te zetten die in bepaalde extreme gevallen, zoals terreuraanslagen of massamoorden, mensen kunnen doden. Het voorstel leek aanvankelijk groen licht te krijgen, maar de finale goedkeuring kwam er deze week dan uiteindelijk toch niet.Er was heisa ontstaan over het voorstel en de gemeenteraad nam daarop gas terug. De politie mag wel militaire uitrusting aanschaffen, maar geen robots gebruiken. Die kwestie werd doorverwezen naar een commissie en zal later opnieuw ter stemming worden voorgelegd.'Vorige week steunde ik de wetgeving nog, ondanks ethische bezorgdheden. Maar intussen ben ik er toch niet meer gerust in. Ik denk niet dat gewapende en telegeleide robots voor meer veiligheid zouden zorgen', verklaarde gemeenteraadslid Gordon Mar.Tegenstanders vreesden een toename van politiegeweld en schetsten een Robocop-toekomst. Tijdens de gemeenteraad en eerder op de dag waren er protestacties.