Met die opmerking lijkt de deur voor Huawei, om bepaalde 'niet-kernonderdelen' voor het Britse netwerk te leveren, verder geopend. Johnson riep critici van Huawei eerder al op om met alternatieven te komen voor de technologie, van de Chinezen. De uiteindelijke beslissing over de aanleg van 5G volgt vandaag.

Huawei wordt door de Verenigde Staten onder meer beschuldigd van spionagepraktijken. Dat land vindt het "waanzin" als de Britten het gebruik van de technologie van Huawei mogelijk maken.

De kwestie-Huawei is een lastige voor Johnson. Als hij de kant kiest van de VS en Huawei verbiedt, dan zou dat de technologische vooruitgang van het Verenigd Koninkrijk kunnen remmen. Hij beloofde zijn kiezers eerder een snelle uitrol van 5G. Een keuze voor Huawei zorgt er mogelijk voor dat de banden met de VS vertroebelen. Dan gaat het onder meer om de samenwerking op het gebied van inlichtingendiensten. Verder zal het de handelsgesprekken met de trouwe bondgenoot geen goed doen.

Met die opmerking lijkt de deur voor Huawei, om bepaalde 'niet-kernonderdelen' voor het Britse netwerk te leveren, verder geopend. Johnson riep critici van Huawei eerder al op om met alternatieven te komen voor de technologie, van de Chinezen. De uiteindelijke beslissing over de aanleg van 5G volgt vandaag.Huawei wordt door de Verenigde Staten onder meer beschuldigd van spionagepraktijken. Dat land vindt het "waanzin" als de Britten het gebruik van de technologie van Huawei mogelijk maken.De kwestie-Huawei is een lastige voor Johnson. Als hij de kant kiest van de VS en Huawei verbiedt, dan zou dat de technologische vooruitgang van het Verenigd Koninkrijk kunnen remmen. Hij beloofde zijn kiezers eerder een snelle uitrol van 5G. Een keuze voor Huawei zorgt er mogelijk voor dat de banden met de VS vertroebelen. Dan gaat het onder meer om de samenwerking op het gebied van inlichtingendiensten. Verder zal het de handelsgesprekken met de trouwe bondgenoot geen goed doen.