De Nederlandse politie kocht vorig jaar zeearend-kuikens om ze op te leiden tot dronejagers, maar heeft bekendgemaakt dat het de vogels niet langer inzet. De technische ontwikkelingen rond de drones gaan te snel en het zelf trainen, houden en inzetten van de dieren bleek in de praktijk bovendien complex en lastig uitvoerbaar. Ook was het duurder dan gedacht en was er weinig vraag naar.

De roofvogels waren dit jaar bij evenementen in onder meer Rotterdam en Brussel, maar hoefden niet in actie te komen. De politie gaat nu op zoek naar alternatieven om ongewenste drones te onderscheppen. De vogels krijgen een geschikte opvangplek.

De Nederlandse politie kocht vorig jaar zeearend-kuikens om ze op te leiden tot dronejagers, maar heeft bekendgemaakt dat het de vogels niet langer inzet. De technische ontwikkelingen rond de drones gaan te snel en het zelf trainen, houden en inzetten van de dieren bleek in de praktijk bovendien complex en lastig uitvoerbaar. Ook was het duurder dan gedacht en was er weinig vraag naar.De roofvogels waren dit jaar bij evenementen in onder meer Rotterdam en Brussel, maar hoefden niet in actie te komen. De politie gaat nu op zoek naar alternatieven om ongewenste drones te onderscheppen. De vogels krijgen een geschikte opvangplek.