Eerder kregen zowel Twitter als Facebook een boete van zo'n 41 euro, omdat ze niet hadden laten weten waar privégegevens van Russische gebruikers worden opgeslagen.

Rusland eist dat de gegevens van Russische gebruikers van sociale media worden opgeslagen op servers in Rusland. De Russische autoriteiten hebben op dit moment maar twee mogelijke straffen: kleine boetes of een totale blokkade. Al is de boete vaak een voorbode van een latere blokkering.

Blokkades zijn wel moeilijk in de praktijk te brengen. LinkedIn is sinds een paar jaar ontoegankelijk, maar de geplande blokkade van chatapp Telegram mislukte doordat de dienst de ban eenvoudig kon omzeilen.

Eerder kregen zowel Twitter als Facebook een boete van zo'n 41 euro, omdat ze niet hadden laten weten waar privégegevens van Russische gebruikers worden opgeslagen.Rusland eist dat de gegevens van Russische gebruikers van sociale media worden opgeslagen op servers in Rusland. De Russische autoriteiten hebben op dit moment maar twee mogelijke straffen: kleine boetes of een totale blokkade. Al is de boete vaak een voorbode van een latere blokkering.Blokkades zijn wel moeilijk in de praktijk te brengen. LinkedIn is sinds een paar jaar ontoegankelijk, maar de geplande blokkade van chatapp Telegram mislukte doordat de dienst de ban eenvoudig kon omzeilen.