Nikita Kuzmin, die in 2010 al opgepakt werd in de Verenigde Staten, werd veroordeeld voor drie jaar gevangenisstraf die hij al uitzat gedurende het onderzoek. In die periode hielp hij het gerecht actief bij andere zaken, waardoor hij niet langer naar de gevangenis moet. Wel moet hij nog 6,9 miljoen dollar boete betalen.

Hij is een van de drie makers van het Gozi-virus, dat zich via PDF-bestanden verspreidde. De FBI ontdekte gedurende het onderzoek onder meer een server waar 10.000 logingegevens voor bankrekeningen opstonden - die waren gestolen van 5.200 verschillende computers.

Hij verhuurde de malware aan derden voor 500 dollar per week. Daar zou hij een kwart miljoen dollar mee verdiend hebben, maar de totale schade van het virus zou in de tientallen miljoenen lopen, schrijft Bloomberg.

Nikita Kuzmin, die in 2010 al opgepakt werd in de Verenigde Staten, werd veroordeeld voor drie jaar gevangenisstraf die hij al uitzat gedurende het onderzoek. In die periode hielp hij het gerecht actief bij andere zaken, waardoor hij niet langer naar de gevangenis moet. Wel moet hij nog 6,9 miljoen dollar boete betalen. Hij is een van de drie makers van het Gozi-virus, dat zich via PDF-bestanden verspreidde. De FBI ontdekte gedurende het onderzoek onder meer een server waar 10.000 logingegevens voor bankrekeningen opstonden - die waren gestolen van 5.200 verschillende computers. Hij verhuurde de malware aan derden voor 500 dollar per week. Daar zou hij een kwart miljoen dollar mee verdiend hebben, maar de totale schade van het virus zou in de tientallen miljoenen lopen, schrijft Bloomberg.