Het technologieconcern Samsung Electronics gaat er dus op vooruit, ondanks de problemen met de nieuwe Galaxy Note 7, die terug moest worden geroepen vanwege brand- en explosiegevaar.

Samsung meldde op basis van voorlopige cijfers dat het operationeel resultaat naar verwachting met 5,5 procent is gestegen tot 7,8 biljoen won (6,3 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De omzet is volgens het bedrijf met ruim 5 procent afgenomen tot 49 biljoen won. Samsung moest begin september wereldwijd 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen terugroepen vanwege problemen met de batterijen. Het concern wist dit te compenseren door een goede verkoop van onderdelen, zoals geheugenchips en displays.

Eind oktober worden volledige cijfers naar buiten gebracht. (ANP)

Het technologieconcern Samsung Electronics gaat er dus op vooruit, ondanks de problemen met de nieuwe Galaxy Note 7, die terug moest worden geroepen vanwege brand- en explosiegevaar.Samsung meldde op basis van voorlopige cijfers dat het operationeel resultaat naar verwachting met 5,5 procent is gestegen tot 7,8 biljoen won (6,3 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De omzet is volgens het bedrijf met ruim 5 procent afgenomen tot 49 biljoen won. Samsung moest begin september wereldwijd 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen terugroepen vanwege problemen met de batterijen. Het concern wist dit te compenseren door een goede verkoop van onderdelen, zoals geheugenchips en displays.Eind oktober worden volledige cijfers naar buiten gebracht. (ANP)