Volgens Sega komt het uitstel door "onvermijdelijke logistieke uitdagingen", maar het Japanse bedrijf legt dat verder niet uit.

De Sega Mega Drive Mini is de reïncarnatie van de Sega Mega Drive, die in 1988 in Japan op de markt kwam en in 1990 in Europa. De spelcomputer werd toen een groot succes. Voor de computer werd het egeltje Sonic the Hedgehog bedacht. De nieuwe versie heeft een klassieke behuizing en ook de controllers ogen ouderwets.

Sega is niet het eerste bedrijf dat op de nostalgische toer gaat. Eerder maakte Nintendo de NES Classic Mini en deSNES Classic, terwijl Sony een klassieke versie van de PlayStation ontwikkelde.

Volgens Sega komt het uitstel door "onvermijdelijke logistieke uitdagingen", maar het Japanse bedrijf legt dat verder niet uit.De Sega Mega Drive Mini is de reïncarnatie van de Sega Mega Drive, die in 1988 in Japan op de markt kwam en in 1990 in Europa. De spelcomputer werd toen een groot succes. Voor de computer werd het egeltje Sonic the Hedgehog bedacht. De nieuwe versie heeft een klassieke behuizing en ook de controllers ogen ouderwets.Sega is niet het eerste bedrijf dat op de nostalgische toer gaat. Eerder maakte Nintendo de NES Classic Mini en deSNES Classic, terwijl Sony een klassieke versie van de PlayStation ontwikkelde.