Geruchten rond een Apple-auto zingen al jaren rond. Al in 2014 zouden de eerste ontwerpen zijn gemaakt door het techbedrijf. De zelfrijdende auto zou gebruik moeten maken van een nieuwe batterijtechniek die een groter bereik biedt dan bestaande elektrische wagens.

'Als de Apple Car succesvol wil zijn, dan zijn big data en kunstmatige intelligentie de belangrijkste factoren, niet de hardware', zegt Kuo. 'Tegen de tijd dat het voertuig wordt uitgebracht, hebben de huidige fabrikanten van zelfrijdende auto's al zeker vijf jaar aan data verzameld om hun kunstmatige intelligentie mee te trainen. Hoe kan Apple als laatkomer dat gat nog opvullen?', vraagt de analist zich af.

Ook rivalen als Google-moederconcern Alphabet werken aan auto's die autonoom kunnen rijden. Kenners wijzen erop dat er veel voor nodig is om elektrische auto's winstgevend te kunnen gaan bouwen. Zo duurde het zeventien jaar voor Elon Musk om Tesla winstgevend te krijgen.

Geruchten rond een Apple-auto zingen al jaren rond. Al in 2014 zouden de eerste ontwerpen zijn gemaakt door het techbedrijf. De zelfrijdende auto zou gebruik moeten maken van een nieuwe batterijtechniek die een groter bereik biedt dan bestaande elektrische wagens.'Als de Apple Car succesvol wil zijn, dan zijn big data en kunstmatige intelligentie de belangrijkste factoren, niet de hardware', zegt Kuo. 'Tegen de tijd dat het voertuig wordt uitgebracht, hebben de huidige fabrikanten van zelfrijdende auto's al zeker vijf jaar aan data verzameld om hun kunstmatige intelligentie mee te trainen. Hoe kan Apple als laatkomer dat gat nog opvullen?', vraagt de analist zich af.Ook rivalen als Google-moederconcern Alphabet werken aan auto's die autonoom kunnen rijden. Kenners wijzen erop dat er veel voor nodig is om elektrische auto's winstgevend te kunnen gaan bouwen. Zo duurde het zeventien jaar voor Elon Musk om Tesla winstgevend te krijgen.