"De zaak die de Belgische Privacycommissie in kortgeding heeft aangespannen bedreigt de beveiliging die we bieden aan iedereen die Facebook gebruikt, en daarom gaan we in beroep", stelt het bedrijf vrijdagavond in een verklaring.

"Terwijl het buiten België geen effect heeft, hebben we herhaaldelijk onze bezorgdheden rond veiligheid aan de Privacycommissie meegedeeld. We hebben altijd volgehouden dat de Europese wetten rond databeveiliging consequent toegepast zouden moeten worden over de hele Europese Unie, en net daarom heeft Facebook jarenlang nauw samengewerkt met de leidende instantie, in Ierland. Zo kunnen we zeker zijn dat Facebook volledig voldoet aan de Europese standaarden rond databeveiliging. De Ierse Commissaris voor Gegevensbeveiliging heeft twee extensieve audits uitgevoerd en onderzocht ook specifiek de cookie en de belangrijke beveiligingsdoelen waarvoor die dient", laat de woordvoerder van Facebook weten. (Belga/WK)

"De zaak die de Belgische Privacycommissie in kortgeding heeft aangespannen bedreigt de beveiliging die we bieden aan iedereen die Facebook gebruikt, en daarom gaan we in beroep", stelt het bedrijf vrijdagavond in een verklaring. "Terwijl het buiten België geen effect heeft, hebben we herhaaldelijk onze bezorgdheden rond veiligheid aan de Privacycommissie meegedeeld. We hebben altijd volgehouden dat de Europese wetten rond databeveiliging consequent toegepast zouden moeten worden over de hele Europese Unie, en net daarom heeft Facebook jarenlang nauw samengewerkt met de leidende instantie, in Ierland. Zo kunnen we zeker zijn dat Facebook volledig voldoet aan de Europese standaarden rond databeveiliging. De Ierse Commissaris voor Gegevensbeveiliging heeft twee extensieve audits uitgevoerd en onderzocht ook specifiek de cookie en de belangrijke beveiligingsdoelen waarvoor die dient", laat de woordvoerder van Facebook weten. (Belga/WK)