Sociale netwerksite gaat in beroep tegen Privacycommissie

© iStock

De sociale netwerksite Facebook tekent beroep aan tegen de uitspraak van de Brusselse kortgedingrechter. Die verbood Facebook onlangs om nog langer browsers van niet-Facebookgebruikers te registreren via het zogenaamde datr-cookie. Volgens Facebook is dat essentieel voor de beveiliging. De procedure kwam er na een klacht van de Privacycommissie.

“De zaak die de Belgische Privacycommissie in kortgeding heeft aangespannen bedreigt de beveiliging die we bieden aan iedereen die Facebook gebruikt, en daarom gaan we in beroep”, stelt het bedrijf vrijdagavond in een verklaring.

“Terwijl het buiten België geen effect heeft, hebben we herhaaldelijk onze bezorgdheden rond veiligheid aan de Privacycommissie meegedeeld. We hebben altijd volgehouden dat de Europese wetten rond databeveiliging consequent toegepast zouden moeten worden over de hele Europese Unie, en net daarom heeft Facebook jarenlang nauw samengewerkt met de leidende instantie, in Ierland. Zo kunnen we zeker zijn dat Facebook volledig voldoet aan de Europese standaarden rond databeveiliging. De Ierse Commissaris voor Gegevensbeveiliging heeft twee extensieve audits uitgevoerd en onderzocht ook specifiek de cookie en de belangrijke beveiligingsdoelen waarvoor die dient”, laat de woordvoerder van Facebook weten. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content