Het gaat op dit moment om een niet-bindend memorandum dat eind dit jaar bindend moet zijn. Tegen eind maart moet de overname rond zijn.

Specifiek gaat het om de 300 mm wafer productielijn die wordt overgenomen. Die lijn produceert CMOS beeldsensoren in een fabriek in het japanse Oita. Bij de overname zijn ook 1.100 werknemers betrokken.

Toshiba verkoopt de productielijn in navolging van het boekhoudschandaal dat het afgelopen jaar bekend raakte. Over de prijs geven beide partijen geen commentaar maar eerder deze week wist Bloomberg al dat er een bod van 20 miljard yen of 150 miljoen euro op tafel lag.

Het gaat op dit moment om een niet-bindend memorandum dat eind dit jaar bindend moet zijn. Tegen eind maart moet de overname rond zijn.Specifiek gaat het om de 300 mm wafer productielijn die wordt overgenomen. Die lijn produceert CMOS beeldsensoren in een fabriek in het japanse Oita. Bij de overname zijn ook 1.100 werknemers betrokken.Toshiba verkoopt de productielijn in navolging van het boekhoudschandaal dat het afgelopen jaar bekend raakte. Over de prijs geven beide partijen geen commentaar maar eerder deze week wist Bloomberg al dat er een bod van 20 miljard yen of 150 miljoen euro op tafel lag.