De twee willen nog dit jaar een gezamenlijk bedrijf oprichten. Dat zal de elektrische wagens ontwerpen en verkopen, maar zal geen fabrieken bezitten. Honda zal de wagens produceren in zijn fabriek, terwijl Sony een dienstenplatform zal ontwikkelen voor de nieuwe onderneming. De verkoop zou starten in 2025.

Vision-S

Sony heeft de voorbije jaren al twee prototypes voorgesteld van eigen elektrische auto's, de Vision-S 01 en S02. Hiermee volgen de Japanners andere grote techbedrijven, waaronder Google-moederconcern Alphabet en Apple, die al aan de weg timmeren op het gebied van elektrische, al dan niet zelfrijdende auto's.

De twee willen nog dit jaar een gezamenlijk bedrijf oprichten. Dat zal de elektrische wagens ontwerpen en verkopen, maar zal geen fabrieken bezitten. Honda zal de wagens produceren in zijn fabriek, terwijl Sony een dienstenplatform zal ontwikkelen voor de nieuwe onderneming. De verkoop zou starten in 2025.Sony heeft de voorbije jaren al twee prototypes voorgesteld van eigen elektrische auto's, de Vision-S 01 en S02. Hiermee volgen de Japanners andere grote techbedrijven, waaronder Google-moederconcern Alphabet en Apple, die al aan de weg timmeren op het gebied van elektrische, al dan niet zelfrijdende auto's.