'In de komende uren zullen de betrokken werknemers op de hoogte gebracht worden', aldus topman Daniel Ek. Het aandeel Spotify won maandag na de aankondiging in de vroege handel in New York bijna vier procent. Het aandeel is sinds eind 2021 zowat 58 procent van zijn waarde verloren.

In oktober schrapte Spotify al bijna veertig banen bij de podcaststudio's Gimlet Media en Parcast. De van oorsprong Zweedse onderneming telt momenteel circa 9.800 werknemers.

Microsoft maakte vorige week bekend 10.000 banen te schrappen en bij Alphabet gaan 12.000 arbeidsplaatsen verloren. Bij Amazon en Meta gaat het om respectievelijk ruim 18.000 en 11.000 banen. Volgens een economisch onderzoeksbureau is bijna twintig procent van de Amerikaanse bedrijven van plan de komende maanden banen te schrappen om zo kosten te verlagen.

'In de komende uren zullen de betrokken werknemers op de hoogte gebracht worden', aldus topman Daniel Ek. Het aandeel Spotify won maandag na de aankondiging in de vroege handel in New York bijna vier procent. Het aandeel is sinds eind 2021 zowat 58 procent van zijn waarde verloren.In oktober schrapte Spotify al bijna veertig banen bij de podcaststudio's Gimlet Media en Parcast. De van oorsprong Zweedse onderneming telt momenteel circa 9.800 werknemers.Microsoft maakte vorige week bekend 10.000 banen te schrappen en bij Alphabet gaan 12.000 arbeidsplaatsen verloren. Bij Amazon en Meta gaat het om respectievelijk ruim 18.000 en 11.000 banen. Volgens een economisch onderzoeksbureau is bijna twintig procent van de Amerikaanse bedrijven van plan de komende maanden banen te schrappen om zo kosten te verlagen.