Spotify schrapt zes procent van het personeelsbestand

Muziekstreamingdienst Spotify gaat deze week banen schrappen, om zo de kosten te verlagen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Daarmee volgt Spotify andere techbedrijven als Amazon, Microsoft, Alphabet en Meta Platforms, die ingrijpen in het personeelsbestand vanwege de afzwakkende economie en lagere advertentie-inkomsten.

Het is niet bekend hoeveel banen er gaan verdwijnen. In oktober schrapte Spotify al bijna veertig banen bij de podcaststudio’s Gimlet Media en Parcast. De van oorsprong Zweedse onderneming telt momenteel circa 9.800 werknemers.

Onvoldoende rendement

Op de aandelenbeurs in New York kelderde het aandeel Spotify vorig jaar met twee derde in waarde, door zorgen bij beleggers over de kostbare investeringen die het bedrijf heeft gedaan in podcasts. Die investeringen zorgen nog voor onvoldoende rendement, aldus kritische aandeelhouders.

Microsoft maakte vorige week bekend 10.000 banen te schrappen en bij Alphabet gaan 12.000 arbeidsplaatsen verloren. Bij Amazon en Meta gaat het om respectievelijk ruim 18.000 en 11.000 banen. Volgens een economisch onderzoeksbureau is bijna twintig procent van de Amerikaanse bedrijven van plan de komende maanden banen te schrappen om zo kosten te verlagen.

Partner Content