Verschillende digitale toepassingen van de stedelijke administratie zijn volgens de stad geïmpacteerd. Dat heeft gevolgen voor zowel de interne werking van de diensten als de dienstverlening aan burgers, klinkt het. Onder meer de afsprakentool voor de stedelijke loketten werkt momenteel niet.

'We proberen de backups weer online te krijgen', laat de stad nog weten. Wanneer de problemen opgelost zullen zijn, is nog niet duidelijk. Wie verantwoordelijk is voor de aanval, is evenmin bekend.

De aanval komt er kort nadat een hackersgroep kon inbreken bij een slecht beveiligde server van de politie van Zwijndrecht. Daarbij verschenen data van duizenden telefoongesprekken, maar ook ANPR-registraties en enkele PV's online.

Verschillende digitale toepassingen van de stedelijke administratie zijn volgens de stad geïmpacteerd. Dat heeft gevolgen voor zowel de interne werking van de diensten als de dienstverlening aan burgers, klinkt het. Onder meer de afsprakentool voor de stedelijke loketten werkt momenteel niet.'We proberen de backups weer online te krijgen', laat de stad nog weten. Wanneer de problemen opgelost zullen zijn, is nog niet duidelijk. Wie verantwoordelijk is voor de aanval, is evenmin bekend. De aanval komt er kort nadat een hackersgroep kon inbreken bij een slecht beveiligde server van de politie van Zwijndrecht. Daarbij verschenen data van duizenden telefoongesprekken, maar ook ANPR-registraties en enkele PV's online.