De Presidential Medal of Freedom wordt toegekend aan personen die 'op voorbeeldige wijze hebben bijgedragen aan de welvaart, waarden of veiligheid van de Verenigde Staten, de wereldvrede of andere belangrijke maatschappelijke, publieke of private inspanningen hebben geleverd'.

Pixar en Disney

Volgens het Witte Huis zijn de uitvindingen van Steve Jobs enorm bepalend geweest voor de manier waarop de wereld vandaag communiceert. Jobs stond mee aan de wieg van de eerste computers met grafische interface en muis, veranderde de muziekindustrie met de iPod en iTunes, en zorgde met de iPhone en Apple App Store voor een ware revolutie in mobiele telefonie. Jobs, half Syrisch en half Amerikaans, was in zijn carrière ook CEO van animatiestudio Pixar en zetelde voorts in de raad van bestuur van Disney.

'Steve was een visionair die ons uitdaagde om de wereld niet te zien voor wat ze is, maar voor wat ze zou kunnen worden', stuurde Apple-topman Tim Cook donderdag via een tweet de wereld in.

De Presidential Medal of Freedom wordt toegekend aan personen die 'op voorbeeldige wijze hebben bijgedragen aan de welvaart, waarden of veiligheid van de Verenigde Staten, de wereldvrede of andere belangrijke maatschappelijke, publieke of private inspanningen hebben geleverd'.Volgens het Witte Huis zijn de uitvindingen van Steve Jobs enorm bepalend geweest voor de manier waarop de wereld vandaag communiceert. Jobs stond mee aan de wieg van de eerste computers met grafische interface en muis, veranderde de muziekindustrie met de iPod en iTunes, en zorgde met de iPhone en Apple App Store voor een ware revolutie in mobiele telefonie. Jobs, half Syrisch en half Amerikaans, was in zijn carrière ook CEO van animatiestudio Pixar en zetelde voorts in de raad van bestuur van Disney.'Steve was een visionair die ons uitdaagde om de wereld niet te zien voor wat ze is, maar voor wat ze zou kunnen worden', stuurde Apple-topman Tim Cook donderdag via een tweet de wereld in.