Fireglass specialiseert zich in zogenaamde browser isolation. Zo genereert het bedrijf virtuele websites waarmee werknemers content kunnen bekijken zonder het risico dat er virussen aan hun netwerk geraken. Het bedrijf bestaat sinds 2014 en werd opgericht door een voormalig topman van Check Point Software Technologies. Hoeveel Symantec betaalt voor het bedrijf is niet bekend.

Symantec is al een tijdje bezig met overnames, zo kocht het eerder dit jaar nog Blue Coat voor 4,65 miljard dollar. Maar tegelijk kan het met Fireglass zijn aanwezigheid in Israël verstevigen.

Het land telt volgens Reuters zo'n vierhonderd startups rond cybersecurity die samen zo'n twintig procent van de wereldwijde investeringen in cybersecuritybedrijven vertegenwoordigen. Eerder afgelopen maand nam Microsoft er nog Hexadite over.

Fireglass specialiseert zich in zogenaamde browser isolation. Zo genereert het bedrijf virtuele websites waarmee werknemers content kunnen bekijken zonder het risico dat er virussen aan hun netwerk geraken. Het bedrijf bestaat sinds 2014 en werd opgericht door een voormalig topman van Check Point Software Technologies. Hoeveel Symantec betaalt voor het bedrijf is niet bekend.Symantec is al een tijdje bezig met overnames, zo kocht het eerder dit jaar nog Blue Coat voor 4,65 miljard dollar. Maar tegelijk kan het met Fireglass zijn aanwezigheid in Israël verstevigen.Het land telt volgens Reuters zo'n vierhonderd startups rond cybersecurity die samen zo'n twintig procent van de wereldwijde investeringen in cybersecuritybedrijven vertegenwoordigen. Eerder afgelopen maand nam Microsoft er nog Hexadite over.