In juni begon de samenwerking tussen de grootste popster van het moment, Taylor Swift, en Apple Music niet op rolletjes. Swift, die eerder al haar nummers van Spotify haalde omdat de dienst te weinig betaalde, noemde het in een open brief teleurstellend "dat een bedrijf als Apple artiesten niet betaalt in de drie maanden dat gebruikers Apple Music gratis kunnen uitproberen." "Wij vragen jou niet om gratis iPhones, vraag ons dan ook niet om onze muziek zonder compensatie", klonk het.

Later ging Swift toch overstag, nadat Apple beloofde artiesten wel te betalen in de proefperiode kwam Swifts muziek exclusief bij Apple Music. Nu wordt daarbij de volgende stap gezet; de concertfilm van haar laatste tour komt exclusief bij de streamingdienst van de techgigant.

Swift kiest exclusief voor Apple in dezelfde periode als dat Adele haar jongste succesalbum weigerde te streamen. Alhoewel Adele ziet dat streaming de toekomst is, weigert ze vooralsnog overstag te gaan; als je haar cd als kerstcadeau wilt geven zal je toch echt naar de winkel moeten gaan. Swift ziet het duidelijk anders.

Voor Apple is de deal niet te onderschatten. De exclusiviteit van een ster als Taylor Swift zal veel mensen overhalen tot een proefabonnement bij de streamingdienst. Voor de techgigant zal het vervolgens de uitdaging zijn om die mensen na het gratis proefabonnement van drie maanden bij zich te houden.

In juni begon de samenwerking tussen de grootste popster van het moment, Taylor Swift, en Apple Music niet op rolletjes. Swift, die eerder al haar nummers van Spotify haalde omdat de dienst te weinig betaalde, noemde het in een open brief teleurstellend "dat een bedrijf als Apple artiesten niet betaalt in de drie maanden dat gebruikers Apple Music gratis kunnen uitproberen." "Wij vragen jou niet om gratis iPhones, vraag ons dan ook niet om onze muziek zonder compensatie", klonk het.Later ging Swift toch overstag, nadat Apple beloofde artiesten wel te betalen in de proefperiode kwam Swifts muziek exclusief bij Apple Music. Nu wordt daarbij de volgende stap gezet; de concertfilm van haar laatste tour komt exclusief bij de streamingdienst van de techgigant. Swift kiest exclusief voor Apple in dezelfde periode als dat Adele haar jongste succesalbum weigerde te streamen. Alhoewel Adele ziet dat streaming de toekomst is, weigert ze vooralsnog overstag te gaan; als je haar cd als kerstcadeau wilt geven zal je toch echt naar de winkel moeten gaan. Swift ziet het duidelijk anders.Voor Apple is de deal niet te onderschatten. De exclusiviteit van een ster als Taylor Swift zal veel mensen overhalen tot een proefabonnement bij de streamingdienst. Voor de techgigant zal het vervolgens de uitdaging zijn om die mensen na het gratis proefabonnement van drie maanden bij zich te houden.