Vanaf 1 juli kunnen klanten van Telenet Business een rechtstreekse dataverbinding opzetten tussen het bedrijf en de publieke cloudleverancier. De CloudXpress-dienst werkt in eerste instantie samen met Microsoft Azure, Office 365, Amazon Web Services, IBM SoftLayer en Oracle Cloud. Andere leveranciers zullen snel volgen, aldus Telenet.

Telenet doet voor CloudXpress beroep op het netwerk van moederhuis Liberty Global en Equinix: een wereldwijde aanbieder van interconnectie en datacenters. Afhankelijk van waar de cloudleverancier zich bevindt, loopt het dataverkeer via Equinix' datacenter in Londen of Amsterdam. Al het dataverkeer verloopt via de MPLS-backbone van Telenet en Liberty Global naar de datacenters van de cloudaanbieders - en dus volledig gescheiden van het publieke internet en de andere klanten. Meervoudige verbindingen en hardware moeten garanderen dat de verbindingen nooit uitvallen. Bedrijven kiezen een gegarandeerde capaciteit tussen 50 Mbit/s en 10 Gbit/s. Hun verbinding kan vanuit één locatie vertrekken, maar evengoed vanuit een VPN. De totaaloplossing combineert dus de voordelen van de publieke cloud met die van een private cloud.

Met de nieuwe dienst bouwt Telenet het aanbod voor bedrijven verder uit. "Steeds meer grote bedrijven maken gebruik van de publieke cloud. Via onze specifieke en efficiënte dataverbinding kunnen bedrijfskritische applicaties hier nu optimaal gebruikt worden", zegt Martine Tempels, senior vice president Telenet Business.

Ook Proximus zet overigens stevig in op de cloud. En pas kondigden Win en Dimension Data nog een samenwerking aan voor een Belgische end-to-end cloud. Challenger Destiny heeft sinds kort eveneens een soortgelijk aanbod. Aan datacenterkant maakt onder meer Interxion duidelijk werk van snellere en stabielere opritten naar de publieke cloud.

Vanaf 1 juli kunnen klanten van Telenet Business een rechtstreekse dataverbinding opzetten tussen het bedrijf en de publieke cloudleverancier. De CloudXpress-dienst werkt in eerste instantie samen met Microsoft Azure, Office 365, Amazon Web Services, IBM SoftLayer en Oracle Cloud. Andere leveranciers zullen snel volgen, aldus Telenet.Telenet doet voor CloudXpress beroep op het netwerk van moederhuis Liberty Global en Equinix: een wereldwijde aanbieder van interconnectie en datacenters. Afhankelijk van waar de cloudleverancier zich bevindt, loopt het dataverkeer via Equinix' datacenter in Londen of Amsterdam. Al het dataverkeer verloopt via de MPLS-backbone van Telenet en Liberty Global naar de datacenters van de cloudaanbieders - en dus volledig gescheiden van het publieke internet en de andere klanten. Meervoudige verbindingen en hardware moeten garanderen dat de verbindingen nooit uitvallen. Bedrijven kiezen een gegarandeerde capaciteit tussen 50 Mbit/s en 10 Gbit/s. Hun verbinding kan vanuit één locatie vertrekken, maar evengoed vanuit een VPN. De totaaloplossing combineert dus de voordelen van de publieke cloud met die van een private cloud. Met de nieuwe dienst bouwt Telenet het aanbod voor bedrijven verder uit. "Steeds meer grote bedrijven maken gebruik van de publieke cloud. Via onze specifieke en efficiënte dataverbinding kunnen bedrijfskritische applicaties hier nu optimaal gebruikt worden", zegt Martine Tempels, senior vice president Telenet Business. Ook Proximus zet overigens stevig in op de cloud. En pas kondigden Win en Dimension Data nog een samenwerking aan voor een Belgische end-to-end cloud. Challenger Destiny heeft sinds kort eveneens een soortgelijk aanbod. Aan datacenterkant maakt onder meer Interxion duidelijk werk van snellere en stabielere opritten naar de publieke cloud.