Na de update konden onder meer instellingen voor de Smartscreen-beveiligingsoptie en het tonen van advertenties in Windows worden veranderd zonder de toestemming van de gebruiker.

Gebruikers die de update al installeerden voordat hij weer offline werd gehaald, zullen volgens Microsoft met een nieuwe update hun oude instellingen weer terugkrijgen. In de tussentijd kunnen zij ook handmatig al hun instellingen aanpassen door de instructies op de site van Microsoft te volgen.

Gisteren bleek dat het Windows update mechanisme zonder de gebruiker op de hoogte te stellen zelfgeïnstalleerde programma's kan wissen die "de werking van het besturingssysteem hinderen".

Waarom Microsoft niet meteen opening van zaken gaf over de reden om de Upgrade deels terug te trekken, is onduidelijk. (WK)

Na de update konden onder meer instellingen voor de Smartscreen-beveiligingsoptie en het tonen van advertenties in Windows worden veranderd zonder de toestemming van de gebruiker.Gebruikers die de update al installeerden voordat hij weer offline werd gehaald, zullen volgens Microsoft met een nieuwe update hun oude instellingen weer terugkrijgen. In de tussentijd kunnen zij ook handmatig al hun instellingen aanpassen door de instructies op de site van Microsoft te volgen.Gisteren bleek dat het Windows update mechanisme zonder de gebruiker op de hoogte te stellen zelfgeïnstalleerde programma's kan wissen die "de werking van het besturingssysteem hinderen".Waarom Microsoft niet meteen opening van zaken gaf over de reden om de Upgrade deels terug te trekken, is onduidelijk. (WK)