Tesla steunt voor zijn Autopilot functie deels op chips en technologie van Mobileye. Die voorzien beeldherkenning en moeten dus borden, straten en andere verkeersdeelnemers herkennen.

Tijdens de bespreking van de kwartaalresultaten van Mobileye liet cto Ammon Sashua verstaan dat de wegen tussen beide bedrijven scheiden, waarbij de Mobileye-chips die momenteel in Tesla-wagens zitten wel ondersteund blijven.

De crash met dodelijke afloop brengt Tesla in nauwe schoentjes over zijn Autopilot functie. Nochtans blijkt intussen wel dat het voertuig te snel reed. Volgens Tesla stond de Autopilot bovendien niet aan. Al zou intussen wel blijken dat de beeldherkenningstechnologie, waar Mobileye een deel van uitmaakte, de grote witte truck betrokken in het ongeval, niet zou herkend hebben omdat deze dwars op de weg stond.

Tesla steunt voor zijn Autopilot functie deels op chips en technologie van Mobileye. Die voorzien beeldherkenning en moeten dus borden, straten en andere verkeersdeelnemers herkennen.Tijdens de bespreking van de kwartaalresultaten van Mobileye liet cto Ammon Sashua verstaan dat de wegen tussen beide bedrijven scheiden, waarbij de Mobileye-chips die momenteel in Tesla-wagens zitten wel ondersteund blijven.De crash met dodelijke afloop brengt Tesla in nauwe schoentjes over zijn Autopilot functie. Nochtans blijkt intussen wel dat het voertuig te snel reed. Volgens Tesla stond de Autopilot bovendien niet aan. Al zou intussen wel blijken dat de beeldherkenningstechnologie, waar Mobileye een deel van uitmaakte, de grote witte truck betrokken in het ongeval, niet zou herkend hebben omdat deze dwars op de weg stond.