Met iedere software-update komt een volledig zelfrijdende Tesla steeds dichterbij. Want de fabrikant van elektrische wagens kondigde in oktober al aan dat iedere nieuw verkochte auto de benodigde hardware meekrijgt om in de toekomst volledig autonoom te rijden.

Die toevoeging van de hardware betekent niet dat Tesla's nu al volledig zelfstandig de weg op kunnen, omdat de software nog niet klaar is. Maar met de toevoeging van camera's, sensors en computers ter waarde van 8.000 dollar hoopt het bedrijf in de toekomst wanneer de zelfrijdende software zover is met een update in een klap alle verkochte wagens zelfrijdend te maken.

Zonder ingrijpen

Met nieuwe beelden die Tesla-CEO Elon Musk tweette toont hoe het bedrijf de technologie die dat dan mogelijk zal maken. In de video is te zien dat de auto zonder ingrijpen van een persoon navigeert, stopt voor verkeerslichten en met alle omstandigheden op de weg omgaat voor hij zelf parkeert. Naast een camera vooruit gericht zijn ook er ook drie camera's te zien die de omgeving waarnemen te zien terwijl de wagen rijdt.

Aangepaste versie van Autopilot

De video toont een aangepaste testversie van Autopilot. Voor normale gebruikers is het nog niet mogelijk om hun Tesla op deze manier te gebruiken. Wanneer je nu in een wagen van de fabrikant het stuur gedurende een iets te lange periode loslaat merkt hij dat op, waarna gevraagd wordt om het stuur weer vast te pakken. Wanneer de bestuurder dat niet doet binnen de aangegeven termijn remt de wagen langzaam af tot hij tot stilstand komt.

Met verschillende kleuren en vakjes wordt aangegeven wat de auto daarbij 'ziet': rijbanen, bewegingen, objecten, verkeerslichten en verkeersborden ziet de wagen zelf. Ook mensen en andere wagens worden opgemerkt, waarna waar nodig de rijstijl aangepast wordt zoals een menselijke chauffeur ook zou doen.

Met iedere software-update komt een volledig zelfrijdende Tesla steeds dichterbij. Want de fabrikant van elektrische wagens kondigde in oktober al aan dat iedere nieuw verkochte auto de benodigde hardware meekrijgt om in de toekomst volledig autonoom te rijden.Die toevoeging van de hardware betekent niet dat Tesla's nu al volledig zelfstandig de weg op kunnen, omdat de software nog niet klaar is. Maar met de toevoeging van camera's, sensors en computers ter waarde van 8.000 dollar hoopt het bedrijf in de toekomst wanneer de zelfrijdende software zover is met een update in een klap alle verkochte wagens zelfrijdend te maken.Zonder ingrijpenMet nieuwe beelden die Tesla-CEO Elon Musk tweette toont hoe het bedrijf de technologie die dat dan mogelijk zal maken. In de video is te zien dat de auto zonder ingrijpen van een persoon navigeert, stopt voor verkeerslichten en met alle omstandigheden op de weg omgaat voor hij zelf parkeert. Naast een camera vooruit gericht zijn ook er ook drie camera's te zien die de omgeving waarnemen te zien terwijl de wagen rijdt.Aangepaste versie van AutopilotDe video toont een aangepaste testversie van Autopilot. Voor normale gebruikers is het nog niet mogelijk om hun Tesla op deze manier te gebruiken. Wanneer je nu in een wagen van de fabrikant het stuur gedurende een iets te lange periode loslaat merkt hij dat op, waarna gevraagd wordt om het stuur weer vast te pakken. Wanneer de bestuurder dat niet doet binnen de aangegeven termijn remt de wagen langzaam af tot hij tot stilstand komt.Met verschillende kleuren en vakjes wordt aangegeven wat de auto daarbij 'ziet': rijbanen, bewegingen, objecten, verkeerslichten en verkeersborden ziet de wagen zelf. Ook mensen en andere wagens worden opgemerkt, waarna waar nodig de rijstijl aangepast wordt zoals een menselijke chauffeur ook zou doen.