Musk herhaalde afgelopen jaar meerdere keren dat Tesla geen extra kapitaal nodig heeft. Maar afgelopen week veranderde hij van toon nadat de spaarpot bij Tesla in de eerste drie maanden van dit jaar tot 2,2 miljard dollar was geslonken, het laagste niveau in drie jaar.

Tesla staat voor zware investeringen in zijn geplande kleinere SUV, Model Y, en in zijn fabriek in China. Het bedrijf wil in totaal 650 miljoen dollar aan aandelen en 1,35 miljard dollar aan converteerbare obligaties ophalen. Musk is bereid zelf 10 miljoen dollar aan aandelen te kopen.

De Amerikaanse autofabrikant sloot het afgelopen kwartaal af met verlies. Naar eigen zeggen had dat te maken met "onvoorziene omstandigheden", waardoor minder voertuigen van de band rolden dan gepland.

Musk herhaalde afgelopen jaar meerdere keren dat Tesla geen extra kapitaal nodig heeft. Maar afgelopen week veranderde hij van toon nadat de spaarpot bij Tesla in de eerste drie maanden van dit jaar tot 2,2 miljard dollar was geslonken, het laagste niveau in drie jaar. Tesla staat voor zware investeringen in zijn geplande kleinere SUV, Model Y, en in zijn fabriek in China. Het bedrijf wil in totaal 650 miljoen dollar aan aandelen en 1,35 miljard dollar aan converteerbare obligaties ophalen. Musk is bereid zelf 10 miljoen dollar aan aandelen te kopen. De Amerikaanse autofabrikant sloot het afgelopen kwartaal af met verlies. Naar eigen zeggen had dat te maken met "onvoorziene omstandigheden", waardoor minder voertuigen van de band rolden dan gepland.