Tesla wil twee miljard ophalen

Tesla gaat ondanks eerdere uitspraken van topman Elon Musk meer geld ophalen bij beleggers. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s hoopt met de uitgifte van aandelen en obligaties zo’n 2,1 miljard dollar (1,9 miljard euro) binnen te krijgen, zo maakte het donderdag bekend.

Musk herhaalde afgelopen jaar meerdere keren dat Tesla geen extra kapitaal nodig heeft. Maar afgelopen week veranderde hij van toon nadat de spaarpot bij Tesla in de eerste drie maanden van dit jaar tot 2,2 miljard dollar was geslonken, het laagste niveau in drie jaar.

Tesla staat voor zware investeringen in zijn geplande kleinere SUV, Model Y, en in zijn fabriek in China. Het bedrijf wil in totaal 650 miljoen dollar aan aandelen en 1,35 miljard dollar aan converteerbare obligaties ophalen. Musk is bereid zelf 10 miljoen dollar aan aandelen te kopen.

De Amerikaanse autofabrikant sloot het afgelopen kwartaal af met verlies. Naar eigen zeggen had dat te maken met “onvoorziene omstandigheden”, waardoor minder voertuigen van de band rolden dan gepland.

Partner Content