Volgens bronnen van de krant zijn gesprekken over een alternatief plan al maanden aan de gang. Die onderhandelingen kwamen extra onder druk te staan nadat de Chinese overheid stappen zette om de verkoop te bemoeilijken. De deadline die de Amerikaanse president Donald Trump eerder stelde, zorgde voor extra stress. ByteDance heeft tot 15 september de tijd om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen. Daarna wordt de filmpjesapp in de VS verboden.

Als mogelijke uitkomst wordt een herstructurering van TikTok in de VS genoemd. De app zou volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers verzamelen die zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen. Ligt het aan de VS, dan worden de gegevens buiten het bereik van Peking gehouden.

Volgens bronnen van de krant zijn gesprekken over een alternatief plan al maanden aan de gang. Die onderhandelingen kwamen extra onder druk te staan nadat de Chinese overheid stappen zette om de verkoop te bemoeilijken. De deadline die de Amerikaanse president Donald Trump eerder stelde, zorgde voor extra stress. ByteDance heeft tot 15 september de tijd om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen. Daarna wordt de filmpjesapp in de VS verboden.Als mogelijke uitkomst wordt een herstructurering van TikTok in de VS genoemd. De app zou volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers verzamelen die zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen. Ligt het aan de VS, dan worden de gegevens buiten het bereik van Peking gehouden.