De organisaties eisen nu, volgens een woordvoerster van de Consumentenbond na een meer uitgebreide berekening, een schadevergoeding van 2 miljard euro. 'Zodat ieder kind dat gedupeerd is een vast bedrag krijgt.' Daarnaast vinden zij dat de populaire app de winst die het heeft verdiend 'over de rug van Nederlandse kinderen' aan hen moet betalen. Ook moet TikTok 'stoppen met zijn onrechtmatig handelen en alle illegaal verzamelde persoonsgegevens verwijderen'.

'Pure uitbuiting van kinderen'

Volgens Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, heeft TikTok op 'schandalige wijze misbruik gemaakt van soms nog hele jonge kinderen'. Ze zouden zijn misleid, hun privacy zou zijn geschonden en over hun rug zou grote winst zijn gemaakt. 'Pure uitbuiting, die gecompenseerd moet worden.'

De actie van TBYP en de Consumentenbond wordt gesteund door onder meer de Europese consumentenorganisatie BEUC, Terre des Hommes, Platform Bescherming Burgerrechten en Bits of Freedom.

Eind juli werd bekend dat TikTok een boete van 750.000 euro moet betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de Nederlandse overheid, vindt dat de app de privacy van kinderen heeft geschonden.

De organisaties eisen nu, volgens een woordvoerster van de Consumentenbond na een meer uitgebreide berekening, een schadevergoeding van 2 miljard euro. 'Zodat ieder kind dat gedupeerd is een vast bedrag krijgt.' Daarnaast vinden zij dat de populaire app de winst die het heeft verdiend 'over de rug van Nederlandse kinderen' aan hen moet betalen. Ook moet TikTok 'stoppen met zijn onrechtmatig handelen en alle illegaal verzamelde persoonsgegevens verwijderen'.Volgens Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, heeft TikTok op 'schandalige wijze misbruik gemaakt van soms nog hele jonge kinderen'. Ze zouden zijn misleid, hun privacy zou zijn geschonden en over hun rug zou grote winst zijn gemaakt. 'Pure uitbuiting, die gecompenseerd moet worden.'De actie van TBYP en de Consumentenbond wordt gesteund door onder meer de Europese consumentenorganisatie BEUC, Terre des Hommes, Platform Bescherming Burgerrechten en Bits of Freedom.Eind juli werd bekend dat TikTok een boete van 750.000 euro moet betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de Nederlandse overheid, vindt dat de app de privacy van kinderen heeft geschonden.