Facebook gaat volgens The New York Times het voorbeeld van populaire apps als Whisper en Secret volgen met een mobiele toepassing die gebruikers toelaat anoniem te zijn.

'Het bedrijf werkt aan een app waarin mensen interactie kunnen hebben zonder dat ze hun echte namen hoeven te gebruiken', schrijft de Amerikaanse krant op basis van 'twee niet nader genoemde bronnen die vertrouwd zijn met de plannen van het bedrijf'.

'Het wordt mogelijk om onder verschillende pseudoniemen te discussiëren over onderwerpen die gebruikers liever niet aan hun echte namen verbinden', aldus nog The New York Times.

Of en hoe de app zal werken en hoe deze in verbinding zal staan met Facebook zelf is nog onduidelijk. Facebook heeft de komst van de app zelf ook (nog) niet bevestigd.

Het project zou geleid worden door Josh Miller van Branch, een door Facebook overgenomen start-up met expertise in online discussiegroepen.

Onlangs was er nog veel ophef over het feit dat Facebook travestieten en transseskuelen verplichtte de naam te gebruiken die op hun paspoort staat. Als ze dat niet deden, dreigde Facebook hun profielen te sluiten. Heel wat populaire dragqueens gingen daar tegenin, en uiteindelijk bood Facebook zijn excuses aan en liet het deze mensen toch toe de namen te gebruiken die ze in het echte leven hanteren.

Facebook gaat volgens The New York Times het voorbeeld van populaire apps als Whisper en Secret volgen met een mobiele toepassing die gebruikers toelaat anoniem te zijn. 'Het bedrijf werkt aan een app waarin mensen interactie kunnen hebben zonder dat ze hun echte namen hoeven te gebruiken', schrijft de Amerikaanse krant op basis van 'twee niet nader genoemde bronnen die vertrouwd zijn met de plannen van het bedrijf'. 'Het wordt mogelijk om onder verschillende pseudoniemen te discussiëren over onderwerpen die gebruikers liever niet aan hun echte namen verbinden', aldus nog The New York Times.Of en hoe de app zal werken en hoe deze in verbinding zal staan met Facebook zelf is nog onduidelijk. Facebook heeft de komst van de app zelf ook (nog) niet bevestigd. Het project zou geleid worden door Josh Miller van Branch, een door Facebook overgenomen start-up met expertise in online discussiegroepen. Onlangs was er nog veel ophef over het feit dat Facebook travestieten en transseskuelen verplichtte de naam te gebruiken die op hun paspoort staat. Als ze dat niet deden, dreigde Facebook hun profielen te sluiten. Heel wat populaire dragqueens gingen daar tegenin, en uiteindelijk bood Facebook zijn excuses aan en liet het deze mensen toch toe de namen te gebruiken die ze in het echte leven hanteren.