Het onderzoek wordt gevoerd in het kader van monopolisering en oneerlijke concurrentie van de bedrijven, en richt zich op de enorme omvang van de ondernemingen in kwestie. Zij worden ervan verdacht hun machtspositie in de sector en in de media te verstevigen door kleinere concurrenten te benadelen of uit te schakelen. De juridische 'antitrust' subcommissie van het Huis vraagt zich ook af of deze eventuele oneerlijke concurrentie consumenten schade berokkent. De hoorzitting die onze tijd 18.00 uur begint, wordt mogelijk via videoverbindingen gehouden in verband met de coronamaatregelen in de VS.

De voorzitter van de subcommissie, David Cicilline, is bekend als een fel criticus van het monopolie van de techreuzen. Hij noemde recent nog praktijken van Apple regelrechte "snelwegroof".

Het onderzoek wordt gevoerd in het kader van monopolisering en oneerlijke concurrentie van de bedrijven, en richt zich op de enorme omvang van de ondernemingen in kwestie. Zij worden ervan verdacht hun machtspositie in de sector en in de media te verstevigen door kleinere concurrenten te benadelen of uit te schakelen. De juridische 'antitrust' subcommissie van het Huis vraagt zich ook af of deze eventuele oneerlijke concurrentie consumenten schade berokkent. De hoorzitting die onze tijd 18.00 uur begint, wordt mogelijk via videoverbindingen gehouden in verband met de coronamaatregelen in de VS.De voorzitter van de subcommissie, David Cicilline, is bekend als een fel criticus van het monopolie van de techreuzen. Hij noemde recent nog praktijken van Apple regelrechte "snelwegroof".