Volgens de Japanse Nikkei wil het bedrijf tegen maart met de massaproductie van 3D NAND flashgeheugen beginnen. Die technologie voor flashgeheugen laat onder meer hogere capaciteit toe.

Maar de investering in de fabriek ligt tussen de 3,37 miljard dollar tot 4,21 miljard dollar. Om dat te financieren overweegt de Japanse technologiereus de verkoop van Toshiba Medical systems en de non-memory chipproductie. Toshiba maakt onder meer computerchips voor voertuigen en huishoudelektronica.

Toshiba wil met de investering terug winstgevend worden nadat het bedrijf flinke klappen kreeg met een boekhoudschandaal. Daardoor moest onder meer de top van het bedrijf vertrekken en werd onder meer de afdelingen voor beeldsensoren verkocht.

Volgens de Japanse Nikkei wil het bedrijf tegen maart met de massaproductie van 3D NAND flashgeheugen beginnen. Die technologie voor flashgeheugen laat onder meer hogere capaciteit toe.Maar de investering in de fabriek ligt tussen de 3,37 miljard dollar tot 4,21 miljard dollar. Om dat te financieren overweegt de Japanse technologiereus de verkoop van Toshiba Medical systems en de non-memory chipproductie. Toshiba maakt onder meer computerchips voor voertuigen en huishoudelektronica.Toshiba wil met de investering terug winstgevend worden nadat het bedrijf flinke klappen kreeg met een boekhoudschandaal. Daardoor moest onder meer de top van het bedrijf vertrekken en werd onder meer de afdelingen voor beeldsensoren verkocht.