Met de wijziging lijkt Twitter meer op sociale netwerken als Facebook en Instagram - dat ook eigendom is van Facebook.

Investeerder Chris Sacca - die via zijn investeringsvehikel Lowercase Capital een behoorlijke invloed heeft in het bedrijf - vroeg in juni al om een dergelijke verandering. Volgens hem zou het symbool van een hartje twitteraars aanmoedigen vaker gebruik te maken van de berichtendienst.

Eerder konden tweets als 'favoriet' aangeduid worden, maar dit zou te verwarrend zijn voor nieuwe gebruikers. Een like-knop, als bij andere sociale netwerken, is duidelijker. "Je kunt een hoop dingen leuk vinden, maar die zijn niet favoriet", aldus Twitter in een verklaring. (WK)

Met de wijziging lijkt Twitter meer op sociale netwerken als Facebook en Instagram - dat ook eigendom is van Facebook.Investeerder Chris Sacca - die via zijn investeringsvehikel Lowercase Capital een behoorlijke invloed heeft in het bedrijf - vroeg in juni al om een dergelijke verandering. Volgens hem zou het symbool van een hartje twitteraars aanmoedigen vaker gebruik te maken van de berichtendienst.Eerder konden tweets als 'favoriet' aangeduid worden, maar dit zou te verwarrend zijn voor nieuwe gebruikers. Een like-knop, als bij andere sociale netwerken, is duidelijker. "Je kunt een hoop dingen leuk vinden, maar die zijn niet favoriet", aldus Twitter in een verklaring. (WK)