Gisteren schreven we al dat Twitter de niet-chronologische tijdlijn overweegt. Er wordt aan verschillende kanten van het bedrijf getrokken en Twitter-CEO Jack Dorsey gaat dan toch overstag: vanaf vandaag vindt de introductie ervan plaats.

De geruchten over de verandering van de tijdlijn zorgde de afgelopen week voor veel ophef. Op het sociale netwerk ging de hashtag #RIPTwitter de ronde, waarmee gebruikers hun beklag deden.

De nieuwe functie is nu geïntroduceerd als optie, die de gebruiker zelf aan kan zetten. Dat blijft de komende weken zo, waarna Twitter hem standaard zal activeren. Het is dan ook mogelijk om hem weer uit te zetten.

De functie zit ook in de Twitter-app, maar ontbreekt in apps van derden als Tweetdeck.

Doel van de nieuwe tijdlijn is dat Twitter makkelijker te gebruiken is voor mensen die nieuw zijn op het sociale netwerk. Zo moeten er meer mensen naar Twitter komen, want de groei gaat zeer langzaam in verhouding tot andere sociale netwerken als Facebook en Instagram.

Gisteren schreven we al dat Twitter de niet-chronologische tijdlijn overweegt. Er wordt aan verschillende kanten van het bedrijf getrokken en Twitter-CEO Jack Dorsey gaat dan toch overstag: vanaf vandaag vindt de introductie ervan plaats.De geruchten over de verandering van de tijdlijn zorgde de afgelopen week voor veel ophef. Op het sociale netwerk ging de hashtag #RIPTwitter de ronde, waarmee gebruikers hun beklag deden. De nieuwe functie is nu geïntroduceerd als optie, die de gebruiker zelf aan kan zetten. Dat blijft de komende weken zo, waarna Twitter hem standaard zal activeren. Het is dan ook mogelijk om hem weer uit te zetten.De functie zit ook in de Twitter-app, maar ontbreekt in apps van derden als Tweetdeck. Doel van de nieuwe tijdlijn is dat Twitter makkelijker te gebruiken is voor mensen die nieuw zijn op het sociale netwerk. Zo moeten er meer mensen naar Twitter komen, want de groei gaat zeer langzaam in verhouding tot andere sociale netwerken als Facebook en Instagram.