In oktober maakte Tesla bekend dat de auto's die vanaf dat moment verkocht werden uitgerust worden met verbeterde hardware. Met de toevoeging van camera's, sensors en computers ter waarde van 8.000 dollar hoopt het bedrijf in de toekomst wanneer de zelfrijdende software zover is met een update in een klap alle verkochte wagens zelfrijdend te maken. Dit was goed nieuws, al kleefde er één nadeel aan: de eigenaars kregen de bijbehorende software-update niet meegeleverd.

Tesla meldde dat in de nieuwe hardware tijdelijk bepaalde instellingen ontbreken die op eerste-generatie hardware al wel beschikbaar waren. Zo zijn het automatische remmen, waarschuwingen voor botsingen, baanbehoud en actieve cruise control in eerste instantie uitgeschakeld. Dit is volgens de autofabrikant nodig om alle features te activeren, testen en kalibreren. Na een aantal weken wachten maakte Tesla-CEO Elon Musk op Twitter bekend dat deze functies door middel van een software-update over een paar weken wel beschikbaar zijn.

Met de verbeterde hard- en software kan de Autopolit zelf de snelheid aanpassen aan de verkeersomstandigheden, van rijbaan wisselen en parkeren. Hiermee komt het bedrijf weer een stapje dichterbij een volledig zelfrijdende auto.

Auto rijdt al zelfstandig in video

Vorige week liet Tesla al in een video zien dat een testversie van de Autopilot al grotendeels zelfstandig kan opereren. In de video is te zien dat de auto zonder ingrijpen van een persoon navigeert, stopt voor verkeerslichten en met alle omstandigheden op de weg omgaat voor hij zelf parkeert

Het automerk van de toekomst

Door in te zetten op zelfrijdende auto's in de toekomst, maakt Tesla zichzelf het merk waar u naartoe moet gaan wanneer u graag over zo'n auto beschikt. Als u nu een auto nodig heeft, en over een paar jaar die wagen autonoom wil laten rijden, koopt u nu geen auto van de concurrent - of dat is in ieder geval de gedachte van Musk en co. Het bedrijf wil tegen eind 2017 een auto op de weg hebben die volledig zelfstandig van Los Angeles naar New York kan rijden.

In oktober maakte Tesla bekend dat de auto's die vanaf dat moment verkocht werden uitgerust worden met verbeterde hardware. Met de toevoeging van camera's, sensors en computers ter waarde van 8.000 dollar hoopt het bedrijf in de toekomst wanneer de zelfrijdende software zover is met een update in een klap alle verkochte wagens zelfrijdend te maken. Dit was goed nieuws, al kleefde er één nadeel aan: de eigenaars kregen de bijbehorende software-update niet meegeleverd. Tesla meldde dat in de nieuwe hardware tijdelijk bepaalde instellingen ontbreken die op eerste-generatie hardware al wel beschikbaar waren. Zo zijn het automatische remmen, waarschuwingen voor botsingen, baanbehoud en actieve cruise control in eerste instantie uitgeschakeld. Dit is volgens de autofabrikant nodig om alle features te activeren, testen en kalibreren. Na een aantal weken wachten maakte Tesla-CEO Elon Musk op Twitter bekend dat deze functies door middel van een software-update over een paar weken wel beschikbaar zijn. Met de verbeterde hard- en software kan de Autopolit zelf de snelheid aanpassen aan de verkeersomstandigheden, van rijbaan wisselen en parkeren. Hiermee komt het bedrijf weer een stapje dichterbij een volledig zelfrijdende auto.Auto rijdt al zelfstandig in videoVorige week liet Tesla al in een video zien dat een testversie van de Autopilot al grotendeels zelfstandig kan opereren. In de video is te zien dat de auto zonder ingrijpen van een persoon navigeert, stopt voor verkeerslichten en met alle omstandigheden op de weg omgaat voor hij zelf parkeertHet automerk van de toekomstDoor in te zetten op zelfrijdende auto's in de toekomst, maakt Tesla zichzelf het merk waar u naartoe moet gaan wanneer u graag over zo'n auto beschikt. Als u nu een auto nodig heeft, en over een paar jaar die wagen autonoom wil laten rijden, koopt u nu geen auto van de concurrent - of dat is in ieder geval de gedachte van Musk en co. Het bedrijf wil tegen eind 2017 een auto op de weg hebben die volledig zelfstandig van Los Angeles naar New York kan rijden.