Na de update schakelden de devices zichzelf uit, maar daarna gingen ze niet vanzelf weer aan. Dat lukte pas wanneer mensen hun telefoon of tablet aan een computer hadden gekoppeld en daarop iTunes hadden geopend.

Apple liet in een verklaring weten: 'We hebben kort problemen gehad met de software-updates. Die troffen een klein aantal gebruikers in het eerste uur dat de update beschikbaar was.' Volgens Apple was het probleem snel opgelost. 'Iedereen die er last van had, moet naar iTunes om de update af te maken of contact opnemen met AppleCare.'

Meer weten over iOS 10? Dit moet je weten.

(ANP/WK)

Na de update schakelden de devices zichzelf uit, maar daarna gingen ze niet vanzelf weer aan. Dat lukte pas wanneer mensen hun telefoon of tablet aan een computer hadden gekoppeld en daarop iTunes hadden geopend.Apple liet in een verklaring weten: 'We hebben kort problemen gehad met de software-updates. Die troffen een klein aantal gebruikers in het eerste uur dat de update beschikbaar was.' Volgens Apple was het probleem snel opgelost. 'Iedereen die er last van had, moet naar iTunes om de update af te maken of contact opnemen met AppleCare.'Meer weten over iOS 10? Dit moet je weten.(ANP/WK)