Verplicht wachtwoord moet ‘Zoom-bombing’ tegengaan

Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Videodienst Zoom verplicht vanaf 9 mei het gebruik van wachtwoorden bij alle videogesprekken, inclusief de meetings die door gebruikers met een Free Basic-account worden opgezet. Verder biedt het bedrijf nu de mogelijkheid om zogeheten Personal Meeting ID’s uit te schakelen. De maatregelen zijn bedoeld om ongewenste gasten uit gesprekken te weren.

Zoom kondigt de ingrepen aan op zijn blog. Het bedrijf hoopt hiermee het zogeheten ‘Zoom-bombing’ aan te kunnen pakken. Daarbij dringen ongenode personen videovergaderingen van anderen binnen met de bedoeling de meeting te verstoren. Die praktijken waren eerder onder meer voor Amerikaanse scholen aanleiding om Zoom in de ban te doen.

Lees ook onze andere recente bijdragen over Zoom

Zoom laat gebruikers vanaf zaterdag 9 mei ook zelf bepalen of zij Personal Meeting ID’s willen gebruiken. Deze ID’s zijn bedoeld om toegang tot videovergaderingen te vereenvoudigen en bijvoorbeeld ook externe partijen te laten deelnemen. Wanneer de functie wordt uitgeschakeld, zullen ook bestaande PMI’s niet meer werken, waarschuwt Zoom

In samenwerking met Dutch IT-channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content