iOS9 is uit, maar dat betekent niet dat iedereen er meteen mee aan de slag moet gaan. ZDnet verzamelde vier redenen om de upgrade nog even uit te stellen.

Bugs

Ten eerste gaat vrijwel iedere nieuwe softwarelaunch gepaard met bugs en hiccups. Ookal heeft Apple een goede naam als het gaat om kwaliteitsbewaking, perfect zal het waarschijnlijk niet gaan, waarschuwt ZDnet. En dat blijkt ook wel, want vanochtend wemelde het vanochtend al van de klachten van gebruikers die foutmeldingen kregen bij het upgraden via de optie 'Instellingen' en 'Algemeen'. Overigens heeft Apple wel voor het eerst een aantal gebruikers de nieuwe besturingssoftware laten testen, waardoor de kans op bugs en hiccups kleiner is dan bij vorige versies. Maar de kans bestaat dat Apple de software de komende weken en maanden nog moet verbeteren en updaten.

Zakelijke markt niet altijd klaar

Daarnaast is het nuttig om eerst te checken of uw IT-afdeling klaar is voor iOS9. Apple heeft een aantal nieuwe features voor de zakelijke gebruikers toegevoegd aan het nieuwe besturingssysteem. Maar het kan zijn dat beheerders of de CIO binnen de organisatie waar u werkzaam bent de software eerst goed moet keuren voordat u kunt upgraden. Daarnaast zijn nog niet alle apps en oplossingen compatible met iOS9. Sommige IT-afdelingen zullen geneigd zijn te wachten met het downloaden van nieuwe versies totdat alle bugs zijn verdwenen of totdat er een stabielere versie beschikbaar is.

Apps nog niet up to date

Niet al uw noodzakelijke apps zijn misschien al klaar voor iOS9, ondanks dat Apple hier al maanden op hamert bij developers. Ook kan het zijn dat nieuwe versies van apps al wel klaar zijn, maar nog wachten op goedkeuring van Apple om te worden opgenomen in de App Store. De wachttijd kan namelijk oplopen tot enkele weken.

Uw (oude) telefoon wordt slomer

Tot slot werkt iOS9 pas vanaf de iPhone 4s, de iPad 2 en de iPad mini. Oudere versies kunnen niet uit de voeten met iOS9. Bovendien kunnen apparaten die al wat ouder zijn langzamer worden na de update, omdat zij minder goede processors, minder geheugen en minder opslagruimte hebben dan de nieuwste modellen. Vooral als er nog maar weinig opslagruimte beschikbaar is of als er meerdere apps tegelijk open staan kunnen appraten na de upgrade minder gaan presteren.

Bovendien waarschuwt ZDnet dat het steeds moeilijker wordt - en soms zelfs onmogelijk - om weer te downgraden. Dus denk goed na voordat je de stap waagt.

Bron: Automatiseringgids

iOS9 is uit, maar dat betekent niet dat iedereen er meteen mee aan de slag moet gaan. ZDnet verzamelde vier redenen om de upgrade nog even uit te stellen. BugsTen eerste gaat vrijwel iedere nieuwe softwarelaunch gepaard met bugs en hiccups. Ookal heeft Apple een goede naam als het gaat om kwaliteitsbewaking, perfect zal het waarschijnlijk niet gaan, waarschuwt ZDnet. En dat blijkt ook wel, want vanochtend wemelde het vanochtend al van de klachten van gebruikers die foutmeldingen kregen bij het upgraden via de optie 'Instellingen' en 'Algemeen'. Overigens heeft Apple wel voor het eerst een aantal gebruikers de nieuwe besturingssoftware laten testen, waardoor de kans op bugs en hiccups kleiner is dan bij vorige versies. Maar de kans bestaat dat Apple de software de komende weken en maanden nog moet verbeteren en updaten. Zakelijke markt niet altijd klaar Daarnaast is het nuttig om eerst te checken of uw IT-afdeling klaar is voor iOS9. Apple heeft een aantal nieuwe features voor de zakelijke gebruikers toegevoegd aan het nieuwe besturingssysteem. Maar het kan zijn dat beheerders of de CIO binnen de organisatie waar u werkzaam bent de software eerst goed moet keuren voordat u kunt upgraden. Daarnaast zijn nog niet alle apps en oplossingen compatible met iOS9. Sommige IT-afdelingen zullen geneigd zijn te wachten met het downloaden van nieuwe versies totdat alle bugs zijn verdwenen of totdat er een stabielere versie beschikbaar is. Apps nog niet up to dateNiet al uw noodzakelijke apps zijn misschien al klaar voor iOS9, ondanks dat Apple hier al maanden op hamert bij developers. Ook kan het zijn dat nieuwe versies van apps al wel klaar zijn, maar nog wachten op goedkeuring van Apple om te worden opgenomen in de App Store. De wachttijd kan namelijk oplopen tot enkele weken.Uw (oude) telefoon wordt slomer Tot slot werkt iOS9 pas vanaf de iPhone 4s, de iPad 2 en de iPad mini. Oudere versies kunnen niet uit de voeten met iOS9. Bovendien kunnen apparaten die al wat ouder zijn langzamer worden na de update, omdat zij minder goede processors, minder geheugen en minder opslagruimte hebben dan de nieuwste modellen. Vooral als er nog maar weinig opslagruimte beschikbaar is of als er meerdere apps tegelijk open staan kunnen appraten na de upgrade minder gaan presteren. Bovendien waarschuwt ZDnet dat het steeds moeilijker wordt - en soms zelfs onmogelijk - om weer te downgraden. Dus denk goed na voordat je de stap waagt.Bron: Automatiseringgids