De start van Statistiek Vlaanderen betekent een belangrijke stap in het openbare statistiekenbeleid van de Vlaamse overheid. "Met het opstarten van Statistiek Vlaanderen sluit de Vlaamse overheid zich aan bij openbare statistiekinstellingen in Europa die volgens internationale spelregels betrouwbare statistieken produceren. Onpartijdige en kwaliteitsvolle cijfers zijn niet alleen voor de overheid onontbeerlijk, maar ook voor alle andere spelers in de maatschappij die dagelijks beslissingen moeten nemen voor beter werken, wonen en leven in Vlaanderen", vertelt Roeland Beerten.

Statistiek Vlaanderen wordt op woensdag 13 december officieel gelanceerd, in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois en nationale en internationale experts. Vanaf dan komt ook de website www.statistiekvlaanderen.be online.

De start van Statistiek Vlaanderen betekent een belangrijke stap in het openbare statistiekenbeleid van de Vlaamse overheid. "Met het opstarten van Statistiek Vlaanderen sluit de Vlaamse overheid zich aan bij openbare statistiekinstellingen in Europa die volgens internationale spelregels betrouwbare statistieken produceren. Onpartijdige en kwaliteitsvolle cijfers zijn niet alleen voor de overheid onontbeerlijk, maar ook voor alle andere spelers in de maatschappij die dagelijks beslissingen moeten nemen voor beter werken, wonen en leven in Vlaanderen", vertelt Roeland Beerten. Statistiek Vlaanderen wordt op woensdag 13 december officieel gelanceerd, in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois en nationale en internationale experts. Vanaf dan komt ook de website www.statistiekvlaanderen.be online.