Onder jonge Amerikanen is Snapchat al het belangrijkste sociale netwerk en ook in Europa is het bezig aan een opmars. Snapchat begon als een berichtendienst waarmee foto's verstuurd konden worden die na een paar seconden verdwijnen, maar transformeert steeds meer naar een chatapp en sociaal netwerk.

Het is bij jongeren zelfs al Instagram voorbij, dat lange tijd op kop lag bij de jongste generatie. Maar terwijl Snapchat onder tieners floreert, blijven adverteerders achter ten opzichte van andere sociale media. Uit recent onderzoek blijkt dat die eerder naar Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn én Pinterest stappen dan Snapchat.

De waarde die Snapchat nu opgeplakt krijgt komt dan ook vooral uit de enorme groeispurt die het vast kan blijven houden. Het laatste jaar kon het ieder kwartaal met 50 procent groeien, blijkt uit een investeerderspitch die uitlekte. Eind 2015 had het sociale netwerk 110 miljoen dagelijkse gebruikers die samen naar 10 miljard video's per dag keken.

Infographic: Why Snapchat Is Worth Billions | Statista

(WK)

Onder jonge Amerikanen is Snapchat al het belangrijkste sociale netwerk en ook in Europa is het bezig aan een opmars. Snapchat begon als een berichtendienst waarmee foto's verstuurd konden worden die na een paar seconden verdwijnen, maar transformeert steeds meer naar een chatapp en sociaal netwerk.Het is bij jongeren zelfs al Instagram voorbij, dat lange tijd op kop lag bij de jongste generatie. Maar terwijl Snapchat onder tieners floreert, blijven adverteerders achter ten opzichte van andere sociale media. Uit recent onderzoek blijkt dat die eerder naar Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn én Pinterest stappen dan Snapchat.De waarde die Snapchat nu opgeplakt krijgt komt dan ook vooral uit de enorme groeispurt die het vast kan blijven houden. Het laatste jaar kon het ieder kwartaal met 50 procent groeien, blijkt uit een investeerderspitch die uitlekte. Eind 2015 had het sociale netwerk 110 miljoen dagelijkse gebruikers die samen naar 10 miljard video's per dag keken.(WK)