Apple-fans vragen er al jaren om: een echte update van de MacBook. Apple heeft al tijden vrijwel niets meer gedaan om de laptop van het bedrijf beter te maken. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen. Want anderhalve maand na de aankondiging van de iPhone 7 is er nu opnieuw een event in Cupertino.

MacBook Pro

Het is vier jaar geleden dat de MacBook Pro voor het laatst een update kreeg. Hij zal dunner en lichter worden. Ook zal het touchpad groter worden en krijgt hij voor het eerst een vingerafdrukscanner mee. Die wordt geïntegreerd in de volledig nieuwe oled touch display bovenaan het toetsenbord. Het display vervangt de functietoetsen en het lijkt erop dat het, omdat het een OLED-schermpje is, aangepast kan worden aan datgene waar de gebruiker mee bezig is. Opvallend: de fysieke escape-knop ontbreekt, blijkt uit gelekte beelden.

Er gaan geruchten dat de MacBook Pro wordt uitgerust met nieuwe usb-c-aansluitingen en voorzien wordt van een nieuwe generatie processoren. In tegenstelling tot de nieuwste iPhones beschikt de nieuwste MacBook Pro wél over een hoofdtelefoonaansluiting.

MacBook Air

De MacBook Air heeft ook al twee jaar geen update meer gehad en is daar ook wel weer aan toe. Volgens verschillende sites al de 11-inch versie verdwijnen en blijft enkel de 13-inch Air over. Wanneer iemand een kleiner model wil moet hij voor de 12-inch MacBook kiezen.

Het design blijft waarschijnlijk grotendeels hetzelfde, alleen komen er hier ook usb-c-aansluitingen bij. Gebruikers hopen op een Retina-display, maar het is niet zeker of Apple bij dit dunnere model door zal voeren. Intern zullen de specificaties wellicht is beter worden, maar hier worden geen schokkende vernieuwingen verwacht.

iMac

Voor de iMac geldt vrijwel hetzelfde als de MacBook Air: van buiten weinig nieuwigheden, maar intern wat verbeteringen. Bij de iMac is dat ook minder nodig, omdat er in 2015 nog vernieuwingen geweest zijn. Ook hier komt de usb-c-aansluiting bij

Geen AirPods

De draadloze AirPods van Apple, die speciaal voor de iPhone 7 gemaakt zijn die geen hoofdtelefoonaansluiting heeft, zouden deze maand verscheept worden. Maar er is ergens een kink in de kabel waardoor dit langer zal duren, liet Apple woensdag weten. Wanneer ze wel geleverd worden is nog niet bekend. Hier horen we dus zeker niets over.

Apple-fans vragen er al jaren om: een echte update van de MacBook. Apple heeft al tijden vrijwel niets meer gedaan om de laptop van het bedrijf beter te maken. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen. Want anderhalve maand na de aankondiging van de iPhone 7 is er nu opnieuw een event in Cupertino.Het is vier jaar geleden dat de MacBook Pro voor het laatst een update kreeg. Hij zal dunner en lichter worden. Ook zal het touchpad groter worden en krijgt hij voor het eerst een vingerafdrukscanner mee. Die wordt geïntegreerd in de volledig nieuwe oled touch display bovenaan het toetsenbord. Het display vervangt de functietoetsen en het lijkt erop dat het, omdat het een OLED-schermpje is, aangepast kan worden aan datgene waar de gebruiker mee bezig is. Opvallend: de fysieke escape-knop ontbreekt, blijkt uit gelekte beelden. Er gaan geruchten dat de MacBook Pro wordt uitgerust met nieuwe usb-c-aansluitingen en voorzien wordt van een nieuwe generatie processoren. In tegenstelling tot de nieuwste iPhones beschikt de nieuwste MacBook Pro wél over een hoofdtelefoonaansluiting.De MacBook Air heeft ook al twee jaar geen update meer gehad en is daar ook wel weer aan toe. Volgens verschillende sites al de 11-inch versie verdwijnen en blijft enkel de 13-inch Air over. Wanneer iemand een kleiner model wil moet hij voor de 12-inch MacBook kiezen. Het design blijft waarschijnlijk grotendeels hetzelfde, alleen komen er hier ook usb-c-aansluitingen bij. Gebruikers hopen op een Retina-display, maar het is niet zeker of Apple bij dit dunnere model door zal voeren. Intern zullen de specificaties wellicht is beter worden, maar hier worden geen schokkende vernieuwingen verwacht.Voor de iMac geldt vrijwel hetzelfde als de MacBook Air: van buiten weinig nieuwigheden, maar intern wat verbeteringen. Bij de iMac is dat ook minder nodig, omdat er in 2015 nog vernieuwingen geweest zijn. Ook hier komt de usb-c-aansluiting bij De draadloze AirPods van Apple, die speciaal voor de iPhone 7 gemaakt zijn die geen hoofdtelefoonaansluiting heeft, zouden deze maand verscheept worden. Maar er is ergens een kink in de kabel waardoor dit langer zal duren, liet Apple woensdag weten. Wanneer ze wel geleverd worden is nog niet bekend. Hier horen we dus zeker niets over.