Op 9 oktober Twitterde Tesla-CEO Elon Musk dat er een productaankondiging aankomt die voor de meesten onverwachts is. De aankondiging zou maandag zijn, maar werd uitgesteld omdat er langer aan gewerkt moest worden. Hierdoor bouwt de spanning alleen maar op: wat zou het kunnen zijn?

Autopilot 2.0

De eerste optie is de langverwachte Autopilot 2.0. Tesla voert al regelmatig software updates uit voor de assistent in de wagen, maar 2.0 zou het systeem écht moeten vernieuwen. Zo zou hij stopborden kunnen lezen en richtingaanwijzers kunnen lezen van wagens in de omgeving.

Powerwall

De Powerwall van Tesla is ook geen nieuw fenomeen. Het is een grote opslagplaats voor elektriciteit in huis. De opslag dient voor stroom afkomstig van zonnepanelen of uit een daltarief. Volgens Electrek zou Musk tijdens telefoongesprekken rond de tweede kwartaalcijfers gezegd hebben dat er nieuwe energieproducten aankomen in het najaar.

ModelY

We zouden ook de eerste beelden van een Tesla Model Y kunnen gaan zien. Het is geen geheim dat Tesla werkt aan een kleine SUV, die tussen de Model 3 en Model X instaat. Het zou kunnen dat Musk de vraag naar een volgend product al wil doen aanwakkeren, nu de bestellingen voor de onlangs gepresenteerde Model 3 al goed lopen.

UPDATE: Autofabrikant Tesla zal al haar toekomstige modellen voorzien van volledig zelfrijdende hardware. Lees meer.

(WK)

Op 9 oktober Twitterde Tesla-CEO Elon Musk dat er een productaankondiging aankomt die voor de meesten onverwachts is. De aankondiging zou maandag zijn, maar werd uitgesteld omdat er langer aan gewerkt moest worden. Hierdoor bouwt de spanning alleen maar op: wat zou het kunnen zijn?De eerste optie is de langverwachte Autopilot 2.0. Tesla voert al regelmatig software updates uit voor de assistent in de wagen, maar 2.0 zou het systeem écht moeten vernieuwen. Zo zou hij stopborden kunnen lezen en richtingaanwijzers kunnen lezen van wagens in de omgeving. De Powerwall van Tesla is ook geen nieuw fenomeen. Het is een grote opslagplaats voor elektriciteit in huis. De opslag dient voor stroom afkomstig van zonnepanelen of uit een daltarief. Volgens Electrek zou Musk tijdens telefoongesprekken rond de tweede kwartaalcijfers gezegd hebben dat er nieuwe energieproducten aankomen in het najaar.We zouden ook de eerste beelden van een Tesla Model Y kunnen gaan zien. Het is geen geheim dat Tesla werkt aan een kleine SUV, die tussen de Model 3 en Model X instaat. Het zou kunnen dat Musk de vraag naar een volgend product al wil doen aanwakkeren, nu de bestellingen voor de onlangs gepresenteerde Model 3 al goed lopen.UPDATE: Autofabrikant Tesla zal al haar toekomstige modellen voorzien van volledig zelfrijdende hardware. Lees meer. (WK)