Deze week zeggen AMD, MSI, OnePlus en Proctor & Gamble af. Grote techgiganten als Google, Microsoft, Intel, Meta, Amazon en Twitter zeiden eerder al dat ze niet zouden afzakken naar Las Vegas. Ook een groot deel van de media volgt de beurs dit jaar weer digitaal (waaronder Data News). Grote boosdoener hier is de omikronvariant van COVID-19, en de sterk stijgende besmettingen die daarmee gepaard gaan wereldwijd.

Dat betekent dat de beursvloer, met afzeggingen van bijna vijftig grote techbedrijven, er toch wat karig begint uit te zien. Bij de bedrijven die nog wel komen zitten onder meer Samsung, LG, Qualcomm en Sony. Een reeks anderen zullen wel virtuele keynotes en seminaries houden. De beurs ging voor zijn editie van 2021 volledig digitaal, maar zou volgende week van 5 tot 8 januari wel met een fysieke component plaatsvinden in Las Vegas. De organisatie van CES zegt alsnog dat de beurs fysiek doorgaat, met de nodige voorzieningen. Zo moeten bezoeker gevaccineerd zijn en mondmaskers dragen.

Deze week zeggen AMD, MSI, OnePlus en Proctor & Gamble af. Grote techgiganten als Google, Microsoft, Intel, Meta, Amazon en Twitter zeiden eerder al dat ze niet zouden afzakken naar Las Vegas. Ook een groot deel van de media volgt de beurs dit jaar weer digitaal (waaronder Data News). Grote boosdoener hier is de omikronvariant van COVID-19, en de sterk stijgende besmettingen die daarmee gepaard gaan wereldwijd.Dat betekent dat de beursvloer, met afzeggingen van bijna vijftig grote techbedrijven, er toch wat karig begint uit te zien. Bij de bedrijven die nog wel komen zitten onder meer Samsung, LG, Qualcomm en Sony. Een reeks anderen zullen wel virtuele keynotes en seminaries houden. De beurs ging voor zijn editie van 2021 volledig digitaal, maar zou volgende week van 5 tot 8 januari wel met een fysieke component plaatsvinden in Las Vegas. De organisatie van CES zegt alsnog dat de beurs fysiek doorgaat, met de nodige voorzieningen. Zo moeten bezoeker gevaccineerd zijn en mondmaskers dragen.