Het was Thomas Nigro, Microsoft's Student Partner lead, die op Twitter liet verstaan dat Microsoft "op het punt staat een nieuwe browser te lanceren, het is niet Internet Explorer en het wordt de standaardbrowser in Windows 10."

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

MS-watcher Mary Jo Foley bevestigt het verhaal op basis van haar eigen bronnen, maar nuanceert dat Internet Explorer 11 (de huidige versie in Windows 8.1) waarschijnlijk ook beschikbaar blijft om compatibiliteitsredenen.

De nieuwe browser krijgt momenteel de codenaam Spartan mee. Het zou een systeem zijn dat zowel op desktop als mobiel werkt en ondersteuning voor extensies biedt. Daarbij blijft Microsoft zijn Chakra JavaScript engine gebruiken, evenals de Trident rendering engine. Microsoft zelf geeft geen commentaar op het hardnekkig gerucht, maar de kans is groot dat het bedrijf zelf al een tip van de sluier oplicht op zijn Windows 10 event op 21 januari.

20 jaar

Zelfs als Internet Explorer blijft bestaan is de komst van Spartan een kleine revolutie. IE viert op 16 augustus 2015 zijn twintigste verjaardag en is zo bijna twee decennia de standaardbrowser van Windows (en intussen ook Windows Phone) geweest.

Maar die periode was niet altijd even glorieus. Tot enkele jaren geleden werd IE door webontwikkelaars vaak verguisd omdat het zelden open standaarden gebruikte. Sinds enkele jaren doet Microsoft dat wel, maar het veranderde weinig aan het imago van de Mogelijk denkt Microsoft dat een volledige nieuwe versie daarom meer kans op slagen heeft in de populariteitsstrijd met Chrome, Firefox, Opera en Safari.

Het was Thomas Nigro, Microsoft's Student Partner lead, die op Twitter liet verstaan dat Microsoft "op het punt staat een nieuwe browser te lanceren, het is niet Internet Explorer en het wordt de standaardbrowser in Windows 10."MS-watcher Mary Jo Foley bevestigt het verhaal op basis van haar eigen bronnen, maar nuanceert dat Internet Explorer 11 (de huidige versie in Windows 8.1) waarschijnlijk ook beschikbaar blijft om compatibiliteitsredenen.De nieuwe browser krijgt momenteel de codenaam Spartan mee. Het zou een systeem zijn dat zowel op desktop als mobiel werkt en ondersteuning voor extensies biedt. Daarbij blijft Microsoft zijn Chakra JavaScript engine gebruiken, evenals de Trident rendering engine. Microsoft zelf geeft geen commentaar op het hardnekkig gerucht, maar de kans is groot dat het bedrijf zelf al een tip van de sluier oplicht op zijn Windows 10 event op 21 januari.20 jaarZelfs als Internet Explorer blijft bestaan is de komst van Spartan een kleine revolutie. IE viert op 16 augustus 2015 zijn twintigste verjaardag en is zo bijna twee decennia de standaardbrowser van Windows (en intussen ook Windows Phone) geweest.Maar die periode was niet altijd even glorieus. Tot enkele jaren geleden werd IE door webontwikkelaars vaak verguisd omdat het zelden open standaarden gebruikte. Sinds enkele jaren doet Microsoft dat wel, maar het veranderde weinig aan het imago van de Mogelijk denkt Microsoft dat een volledige nieuwe versie daarom meer kans op slagen heeft in de populariteitsstrijd met Chrome, Firefox, Opera en Safari.