Microsoft kondigt de veranderingen aan op zijn eigen blog. Het gaat om een voorafbeschouwing van de volgende Windows 10 update, die in april volgend jaar zou moeten worden uitgerold. Met die update zou het mogelijk moeten worden om bepaalde apps te verwijderen die met Windows 10 meekomen.

Apps die hoe dan ook op je systeem blijven zijn Cortana en de Edge browser, hoe weinig je die ook gebruikt. Wel kan je 3D Viewer, de rekenmachine, Calendar, Groove Music, Mail, Movies & TV, Paint 3D, Snip & Sketch, Sticky Notes, en de geluidsrecorder verwijderen. En moest je spijt krijgen van die beslissing, kan je ze achteraf weer van de Windows Store downloaden.

Microsoft is al even bezig met zijn besturingssysteem wat meer te stroomlijnen, en gebruikers toe te laten zijn eigen 'bloatware' weer van het systeem te halen. In de update van oktober dit jaar werd het al mogelijk om Microsoft Solitaire Collection, My Office, OneNote, Print 3D, Skype, Tips, en het weerbericht te verwijderen. Die oktoberupdate slaagde er echter ook in bestanden te verliezen en geluidskaarten onbruikbaar te maken, dus het kan dat de uitrol van de volgende update in april ietwat vertraging oploopt om de ergste bugs er deze keer misschien wel uit te krijgen.

Microsoft kondigt de veranderingen aan op zijn eigen blog. Het gaat om een voorafbeschouwing van de volgende Windows 10 update, die in april volgend jaar zou moeten worden uitgerold. Met die update zou het mogelijk moeten worden om bepaalde apps te verwijderen die met Windows 10 meekomen.Apps die hoe dan ook op je systeem blijven zijn Cortana en de Edge browser, hoe weinig je die ook gebruikt. Wel kan je 3D Viewer, de rekenmachine, Calendar, Groove Music, Mail, Movies & TV, Paint 3D, Snip & Sketch, Sticky Notes, en de geluidsrecorder verwijderen. En moest je spijt krijgen van die beslissing, kan je ze achteraf weer van de Windows Store downloaden. Microsoft is al even bezig met zijn besturingssysteem wat meer te stroomlijnen, en gebruikers toe te laten zijn eigen 'bloatware' weer van het systeem te halen. In de update van oktober dit jaar werd het al mogelijk om Microsoft Solitaire Collection, My Office, OneNote, Print 3D, Skype, Tips, en het weerbericht te verwijderen. Die oktoberupdate slaagde er echter ook in bestanden te verliezen en geluidskaarten onbruikbaar te maken, dus het kan dat de uitrol van de volgende update in april ietwat vertraging oploopt om de ergste bugs er deze keer misschien wel uit te krijgen.