In een half jaar tijd zijn er 100 miljoen licenties van Windows 8 verkocht. Microsoft had er duidelijk meer van verwacht, want Tammy Reller - baas van de afdeling voor marketing en financiën bij Windows - zei tegenover The Financial Times dat er 'fundamentele elementen' aangepast zullen worden tegen de tijd dat Windows Blue (een update van het besturingssysteem) later dit jaar uitgerold wordt.

Met Windows 8 heeft Microsoft zijn besturingssysteem voor pc's grondig herdacht. De interface is radicaal anders en leunt dichter aan bij de gebruikerservaring op tablets.

"De grootste flop sinds Coca-Cola's New Coke" Volgens een analist is Windows 8 'één van de meest geflopte massaproducten sinds Coca-Cola's New Coke dertig jaar geleden' - New Coke was 'een nieuwe formule' van de populaire softdrink. 'Alleen: Coca-Cola heeft beter naar de consument geluisterd, en het product drie maanden na de lancering afgevoerd', aldus nog de technologie-analist.

In een half jaar tijd zijn er 100 miljoen licenties van Windows 8 verkocht. Microsoft had er duidelijk meer van verwacht, want Tammy Reller - baas van de afdeling voor marketing en financiën bij Windows - zei tegenover The Financial Times dat er 'fundamentele elementen' aangepast zullen worden tegen de tijd dat Windows Blue (een update van het besturingssysteem) later dit jaar uitgerold wordt. Met Windows 8 heeft Microsoft zijn besturingssysteem voor pc's grondig herdacht. De interface is radicaal anders en leunt dichter aan bij de gebruikerservaring op tablets. "De grootste flop sinds Coca-Cola's New Coke" Volgens een analist is Windows 8 'één van de meest geflopte massaproducten sinds Coca-Cola's New Coke dertig jaar geleden' - New Coke was 'een nieuwe formule' van de populaire softdrink. 'Alleen: Coca-Cola heeft beter naar de consument geluisterd, en het product drie maanden na de lancering afgevoerd', aldus nog de technologie-analist.