Windows 8 ‘flopt’, radicaal nieuwe versie op komst

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er zijn 100 miljoen licenties van Windows 8 verkocht in een half jaar tijd. Er komt een nieuwe versie die radicaal verschilt van de huidige, waarmee Microsoft lijkt toe te geven dat het besturingssysteem gefaald heeft.

In een half jaar tijd zijn er 100 miljoen licenties van Windows 8 verkocht. Microsoft had er duidelijk meer van verwacht, want Tammy Reller – baas van de afdeling voor marketing en financiën bij Windows – zei tegenover The Financial Times dat er ‘fundamentele elementen’ aangepast zullen worden tegen de tijd dat Windows Blue (een update van het besturingssysteem) later dit jaar uitgerold wordt.

Met Windows 8 heeft Microsoft zijn besturingssysteem voor pc’s grondig herdacht. De interface is radicaal anders en leunt dichter aan bij de gebruikerservaring op tablets.

“De grootste flop sinds Coca-Cola’s New Coke” Volgens een analist is Windows 8 ‘één van de meest geflopte massaproducten sinds Coca-Cola’s New Coke dertig jaar geleden’ – New Coke was ‘een nieuwe formule’ van de populaire softdrink. ‘Alleen: Coca-Cola heeft beter naar de consument geluisterd, en het product drie maanden na de lancering afgevoerd’, aldus nog de technologie-analist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content