Volgens het rapport was de omzetstijging in het vierde kwartaal het grootst bij WLAN-producten voor buitengebruik, gevolgd door producten voor zakelijk gebruik. De omzetgroei in de Small Office Home Office (SOHO)-markt viel in vergelijking met de andere sectoren lager uit in het vierde kwartaal van 2012.

De snelste groeiers in de markt van zakelijke WLAN-producten zijn volgens het rapport Aerohive, Cisco, Ericsson, Ruckus Wireless en Xirrus. In de SOHO-markt is Netgear de grootste, gevolgd door D-Link. In dit marktsegment is het vierde kwartaal 2012 het tweede volledige kwartaal waarin WLAN-producten met de nieuwe IEEE 802.11ac draadloze standaard zijn opgenomen.

"Het stijgend WLAN-gebruik heeft eigenaren van kleinere locaties ertoe aangezet het aantal toegangspunten te verhogen, waarbij ze een keuze moeten maken tussen het beheren van een groter aantal SOHO-klasse apparaten of upgraden naar enterprise-klasse systemen. Dit fenomeen zorgt voor een groei in de enterprise-klasse WLAN-markt waarvan voornamelijk verkopers van cloudbeheerde systemen profiteren," zegt een analist van Dell'Oro Group.

Volgens het rapport was de omzetstijging in het vierde kwartaal het grootst bij WLAN-producten voor buitengebruik, gevolgd door producten voor zakelijk gebruik. De omzetgroei in de Small Office Home Office (SOHO)-markt viel in vergelijking met de andere sectoren lager uit in het vierde kwartaal van 2012. De snelste groeiers in de markt van zakelijke WLAN-producten zijn volgens het rapport Aerohive, Cisco, Ericsson, Ruckus Wireless en Xirrus. In de SOHO-markt is Netgear de grootste, gevolgd door D-Link. In dit marktsegment is het vierde kwartaal 2012 het tweede volledige kwartaal waarin WLAN-producten met de nieuwe IEEE 802.11ac draadloze standaard zijn opgenomen."Het stijgend WLAN-gebruik heeft eigenaren van kleinere locaties ertoe aangezet het aantal toegangspunten te verhogen, waarbij ze een keuze moeten maken tussen het beheren van een groter aantal SOHO-klasse apparaten of upgraden naar enterprise-klasse systemen. Dit fenomeen zorgt voor een groei in de enterprise-klasse WLAN-markt waarvan voornamelijk verkopers van cloudbeheerde systemen profiteren," zegt een analist van Dell'Oro Group.