Wireless LAN-markt groeit in 4de kwartaal 2012

De verkoop van Wireless LAN-producten kende in het vierde kwartaal van 2012 een omzetgroei van 15 percent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit een recent rapport van marktonderzoeker Dell’Oro Group.

Volgens het rapport was de omzetstijging in het vierde kwartaal het grootst bij WLAN-producten voor buitengebruik, gevolgd door producten voor zakelijk gebruik. De omzetgroei in de Small Office Home Office (SOHO)-markt viel in vergelijking met de andere sectoren lager uit in het vierde kwartaal van 2012.


De snelste groeiers in de markt van zakelijke WLAN-producten zijn volgens het rapport Aerohive, Cisco, Ericsson, Ruckus Wireless en Xirrus. In de SOHO-markt is Netgear de grootste, gevolgd door D-Link. In dit marktsegment is het vierde kwartaal 2012 het tweede volledige kwartaal waarin WLAN-producten met de nieuwe IEEE 802.11ac draadloze standaard zijn opgenomen.


“Het stijgend WLAN-gebruik heeft eigenaren van kleinere locaties ertoe aangezet het aantal toegangspunten te verhogen, waarbij ze een keuze moeten maken tussen het beheren van een groter aantal SOHO-klasse apparaten of upgraden naar enterprise-klasse systemen. Dit fenomeen zorgt voor een groei in de enterprise-klasse WLAN-markt waarvan voornamelijk verkopers van cloudbeheerde systemen profiteren,” zegt een analist van Dell’Oro Group.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content