Een aangepaste, door Delphi van sensoren voorziene Audi Q5 startte zondag aan de westkust in San Francisco en zou binnen ongeveer een week moeten aankomen in New York. De totale afstand van de rit bedraagt zowat 3.500 mijl, of 5.630 kilometer.

Drie chauffeurs kruipen afwisselend achter het stuur - niet om de wagen te besturen, maar om indien nodig in te grijpen.

Delphi moest voor de rit met meerdere Amerikaanse staten onderhandelen die nog geen wetgeving hebben rond zelfrijdende wagens. Alle staten verleenden een vergunning, hoewel sommige er volgens Delphi op aangedrongen hebben dat een inzittende ten minste een hand op het stuur zou houden.

De hele rit is te volgen via de Twitterpagina van Delphi.

Begin dit jaar liet Audi al een zelfrijdende A7 een rit van zo'n 900 kilometer afleggen, van zijn ontwikkelingslab in Silicon Valley naar de technologiebeurs CES in Las Vegas.

(Belga/MI)

Een aangepaste, door Delphi van sensoren voorziene Audi Q5 startte zondag aan de westkust in San Francisco en zou binnen ongeveer een week moeten aankomen in New York. De totale afstand van de rit bedraagt zowat 3.500 mijl, of 5.630 kilometer. Drie chauffeurs kruipen afwisselend achter het stuur - niet om de wagen te besturen, maar om indien nodig in te grijpen.Delphi moest voor de rit met meerdere Amerikaanse staten onderhandelen die nog geen wetgeving hebben rond zelfrijdende wagens. Alle staten verleenden een vergunning, hoewel sommige er volgens Delphi op aangedrongen hebben dat een inzittende ten minste een hand op het stuur zou houden.De hele rit is te volgen via de Twitterpagina van Delphi.Begin dit jaar liet Audi al een zelfrijdende A7 een rit van zo'n 900 kilometer afleggen, van zijn ontwikkelingslab in Silicon Valley naar de technologiebeurs CES in Las Vegas. (Belga/MI)