Zoom, dat door lockdownmaatregelen in korte tijd erg populair werd, kondigde begin juni aan videogesprekken volledig te zullen versleutelen. Topman Eric Yuan maakte daarbij wel de kanttekening dat dit niet zou gelden voor de gratis versies van de dienst, waar veruit de meeste mensen gebruik van maken.

Mensen identificeren

Yuan stelde destijds dat onder meer de FBI en andere wetshandhavers uit niet-versleutelde gesprekken informatie kunnen putten om mensen te identificeren die de dienst misbruiken. Maar de keuze om het ene gesprek wel en het andere niet te encoderen, kwam Zoom op flink wat kritiek te staan van privacyactivisten en Amerikaanse Congresleden. Het bedrijf lijkt nu dus van gedachten te zijn veranderd.

Tot nu toe schermde Zoom de communicatie via zijn platforms slechts gedeeltelijk af, van de gebruiker tot servers van het bedrijf.

Zoom, dat door lockdownmaatregelen in korte tijd erg populair werd, kondigde begin juni aan videogesprekken volledig te zullen versleutelen. Topman Eric Yuan maakte daarbij wel de kanttekening dat dit niet zou gelden voor de gratis versies van de dienst, waar veruit de meeste mensen gebruik van maken. Yuan stelde destijds dat onder meer de FBI en andere wetshandhavers uit niet-versleutelde gesprekken informatie kunnen putten om mensen te identificeren die de dienst misbruiken. Maar de keuze om het ene gesprek wel en het andere niet te encoderen, kwam Zoom op flink wat kritiek te staan van privacyactivisten en Amerikaanse Congresleden. Het bedrijf lijkt nu dus van gedachten te zijn veranderd.Tot nu toe schermde Zoom de communicatie via zijn platforms slechts gedeeltelijk af, van de gebruiker tot servers van het bedrijf.