Zoom gaat alle videovergaderingen versleutelen

De videovergaderdienst Zoom biedt binnenkort voor alle versies van zijn app volledige versleuteling aan, waardoor de gesprekken niet kunnen worden onderschept door hackers. Het technologiebedrijf liet eerder deze maand weten alleen de betaalde variant van het vergaderprogramma volledig te willen beschermen. Dat leidde tot scherpe kritiek.

Zoom, dat door lockdownmaatregelen in korte tijd erg populair werd, kondigde begin juni aan videogesprekken volledig te zullen versleutelen. Topman Eric Yuan maakte daarbij wel de kanttekening dat dit niet zou gelden voor de gratis versies van de dienst, waar veruit de meeste mensen gebruik van maken.

Mensen identificeren

Yuan stelde destijds dat onder meer de FBI en andere wetshandhavers uit niet-versleutelde gesprekken informatie kunnen putten om mensen te identificeren die de dienst misbruiken. Maar de keuze om het ene gesprek wel en het andere niet te encoderen, kwam Zoom op flink wat kritiek te staan van privacyactivisten en Amerikaanse Congresleden. Het bedrijf lijkt nu dus van gedachten te zijn veranderd.

Tot nu toe schermde Zoom de communicatie via zijn platforms slechts gedeeltelijk af, van de gebruiker tot servers van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content